Μητσοτάκης: Ολέθριες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση

«Από την πρώτη συνάντησή μου με τον κ. Τσίπρα όταν εκλέχθηκα πρόεδρος της ΝΔ του είχα προτείνει να ψηφιστούν όλα τα άρθρα που εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να αναθεωρηθούν και η επόμενη Βουλή να αποφάσιζε το περιεχόμενο»

Ολέθριες χαρακτήρισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση, όπως την απλή αναλογική και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή. 

Χαρακτήρισε επίσης τη συνταγματική αναθεώρηση ως «μετέωρη», μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για γενναίες παρεμβάσεις, λόγω της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημείωσε, «ακόμα και ο καταστατικός χάρτης της χωράς αντιμετωπίσθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κομματικό εργαλείο για φθηνό αντιπερισπασμό» σημείωσε. Η ΝΔ, ξεκαθάρισε, θα τηρήσει κατά γράμμα τη συνταγματική παράδοση της χώρας. Η επόμενη Βουλή δεν δεσμεύεται από τη σημερινή.

«Η συνταγματική αναθεώρηση αποτελεί μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία, μια ιστορική ευκαιρία για γενναίες παρεμβάσεις στο Σύνταγμα προκείμενου αν ομολογηθεί φυγή στο μέλλον που τόσο χρειάζεται η πατρίδα αλλά και για να μην στέλνουμε συνέχεια την εικόνα τους πολίτες για μια αντιπαράθεση ανούσια και τοξική που αποστρέφει τους πολίτες από την πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Από την πρώτη συνάντησή μου με τον κ. Τσίπρα όταν εκλέχθηκα πρόεδρος της ΝΔ του είχα προτείνει να ψηφιστούν όλα τα άρθρα που εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να αναθεωρηθούν και η επόμενη Βουλή να αποφάσιζε το περιεχόμενο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είχε καμία πρόταση για ανοιχτή παιδεία, για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, για αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση, για σύγχρονη δημόσια διοίκηση, για σταθερή φορολογία, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και περιβάλλον. Όπως είπε η μόνη πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι είναι να εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παρουσίασε και τις προτάσεις του κόμματός του για τη συνταγματική αναθεώρηση που είχαν κατατεθεί από τη ΝΔ, μεταξύ των οποίων και η δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Υπενθύμισε ότι είχε προτείνει στον πρωθυπουργό να ψηφίσουν από κοινού την αναθεώρηση άρθρων 16 και 24 για την παιδεία και το περιβάλλον, και ο Αλέξης Τσίπρας δεν τόλμησε. «Λυπάμαι για τη χώρα για τους νέους που τους στερείται ό,τι έχουν οι συνομήλικοι τους» επισήμανε. 
Θα έχουμε, συνέχισε, το θλιβερό προνόμιο για την επόμενη δεκαετία να είμαστε η μόνη χώρα στην οποία θα απαγορεύεται συνταγματικά η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. 

Ζωντανά η ομιλία μου στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. #vouli

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Donnerstag, 14. März 2019

«Η κάλπη της 26ης Μαΐου θα είναι μια ευκαιρία να μιλήσουν οι πολίτες… Όλοι οι Έλληνες θα κρίνουν αυτά τα οποία έχουν βιώσει» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Όπως τόνισε, από κάθε κάλπη η φωνή των πολιτών θα είναι μία και ξεκάθαρη. Θα στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας σε μια κυβέρνηση που εξαπάτησε αλλά και μήνυμα της στήριξης της ΝΔ, γιατί θέλουμε να πάμε την Αθήνα μπροστά. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/399221/mitsotakis-olethries-oi-protaseis-tou-suriza-gia-ti-sudagmatiki-anatheorisi-14-3-2019/#ixzz5iF7S8G5B