Αντετοκούνμπο: Γκάλης και Γιαννάκης οι κορυφαίοι του ελληνικού μπάσκετ

Αρνήθηκε ο άσος των Μπακς να βάλει τον εαυτό του δίπλα στα «μεγαθήρια»


«Θέλετε να μάθετε έναν από τους καλύτερους λόγους που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι τόσο καλός – και θα γίνει ακόμα καλύτερος; Χαρακτήρας». Έτσι ξεκίνησε το άρθρο του ο Στιβ Μπούλπετ στην «Boston Herald», ο οποίος εξιστόρησε ένα περιστατικό που έγινε μετά από μια προπόνηση των Μπακς στο Μιλγουόκι.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν εκεί και ο Τζιμ Πάσκι του «Bucks TV» έτρεξε στο μέρος του «Greek Freak» που έφευγε και τού είπε: «Έχουμε τους δύο κορυφαίους Έλληνες παίκτες της ιστορίας εδώ σήμερα, σωστά;». «Όχι», αποκρίθηκε ο Αντετοκούνμπο, «μόνο τον ένα κορυφαίο», πρόσθεσε, δείχνοντας τον «δράκο» του ελληνικού μπάσκετ.

«Τότε θα πρέπει να είσαι ο δεύτερος», τού απάντησε ο Πάσκι, με τον Γιάννη να κουνά το κεφάλι και να λέει «Ο Νικ Γκάλης και ο Γιαννάκης είναι οι δύο κορυφαίοι Έλληνες στην ιστορία. Όταν φτάσω σε αυτό το επίπεδο, θα σε ενημερώσω».
Ο Μπούλπετ, αφού έκανε συνέντευξη στον Γιαννάκη για τα δικά του χρόνια στις ΗΠΑ και την καριέρα του, τον ρώτησε και τη γνώμη του για τον Αντετοκούνμπο. Και εκείνος τόνισε: «Ο Γιάννης είναι σπουδαίος παίκτης και ένας απίστευτος άνθρωπος. Θέλει κάθε ημέρα να γίνεται όλο και καλύτερος. Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος, γιατί πολλά παιδιά, αν έχουν ταλέντο, δεν θέλουν να δουλεύουν σκληρά. Αλλά βλέπεις τον Γιάννη που είναι πολύ ταλαντούχος, εργατικός και εξαιρετικός άνθρωπος. Είναι δύσκολο να τα βρεις όλα αυτά μαζί».

Πηγή: newsbeast.gr