Τσίπρας: Δεν ξέρω αν θα πάρω Νόμπελ Ειρήνης, ο Μητσοτάκης θα πάρει Νόμπελ αστοχίας

«Στηρίζει την επιχειρηματολογία του στο ψέμα»


«Η Προοδευτική Συμμαχία θα δημιουργήσει χώρους υποδοχής των προοδευτικών πολιτών. Η Συμμαχία δεν εξαντλείται στην εκλογική μάχη, κοιτάζει το μέλλον στην διαμόρφωση συνθηκών προοδευτικής διακυβέρνησης» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχία.
«Δεν βρισκόμαστε σε στούντιο, δοκιμαστικούς σωλήνες και κλειστές πόρτες, αλλά στην καθημερινή επαφή με τον πολίτη. Ο αγώνας μας θα είναι δύσκολος γιατί απέναντί μας έχουμε σκοτεινή συμμαχία συμφερόντων, που έχουν βαλθεί να ξεθεμελειώσουν όσα έχουμε καταφέρει, για να γυρίσουν την χώρα πίσω» είπε.

«Δεν κάνουμε πολιτική πίσω από κλειστές πόρτες αλλά σε επαφή με τον ελληνικό λαό. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας αλλά απέναντί μας έχουμε έναν τοξικό συνασπισμό που θέλει να επιστρέψει στη νομή της εξουσίας και να γυρίσει την χώρα πίσω» τόνισε.
Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο καταλόγισε ακραία και επικίνδυνη δεξιά στροφή και νεοφιλελεύθερη ατζέντα . Το ίδιο καταλόγισε και στους «χορηγούς του» και στα ΜΜΕ που αναπαράγουν τοξική προπαγάνδα και ψεύτικες ειδήσεις όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει την επιχειρηματολογία του στο ψέμα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας. «Δεν ξέρω αν με τον Ζόραν Ζάεφ πάρουμε το Νόμπελ Ειρήνης, πάντως, αν υπήρχε Νόμπελ άστοχων προβλέψεων και καταστροφολογίας θα το έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης» είπε.
«Το εισόδημα της μεσαίας τάξης αυξάνεται», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξήγησε: «Μιλάει για διάλυση της μεσαίας τάξης, όταν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το ‘11 ως το ‘14 κατά 5.258 ευρώ . Ενώ τα έτη ’15 – ‘16, τα δύσκολα έτη, άρχισε να αυξάνεται κατά 146 ευρώ. Και η αύξηση αυτή σήμερα έχει τριπλασιαστεί λόγω της επιστροφής στην ανάπτυξη».
«Τα δεκαετή ομόλογα άγγιξαν ιστορικό χαμηλό» ανέφερε. Απαντώντας στις αιτιάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε ότι «τηρήσαμε τις δεσμεύσεις που δώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2015. «Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και δεξιοί δεν θα επιστρέψουν στην εξουσία» τόνισε.

Πηγή: newsbeast.gr