Θεοδωράκης: Αυτά που τραβάνε οι πολίτες στα Εξάρχεια είναι έξω από κάθε λογική

«Γιατί δεν έρχεται ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια, γιατί δεν έρχεται ένας υπουργός;»


«Αυτά που τραβάνε οι πολίτες στα Εξάρχεια είναι έξω από κάθε λογική. Ακούν ριπές όπλου και τους φαίνεται φυσιολογικό», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σήμερα» του Σκάι.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξήγησε γιατί βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής υπογραμμίζοντας «ήταν υποχρέωσή μου -αρνήθηκα να μιλήσω στις κάμερες εκείνη τη στιγμή, έπρεπε να καταγραφεί ο λόγος των πολιτών».

Ζήτησε για άλλη μια φορά να πάρουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τη συλλογική ευθύνη, ώστε να ξαναγίνουν τα Εξάρχεια μία κανονική γειτονιά. «Ξέρετε τι μου έλεγαν χθες το απόγευμα οι πολίτες; Είσαι ο μόνος πολιτικός που είσαι εδώ. Γιατί δεν έρχεται ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια, γιατί δεν έρχεται ένας υπουργός; Πώς αποδεικνύεται λοιπόν ότι δεν είναι άβατο;», είπε χαρακτηριστικά. «Προφανώς υπήρχε πάντοτε πρόβλημα αλλά στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, για να το πω ξεκάθαρα, τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα χειρότερα», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.
Για την υπόθεση Novartis, αφού ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ένα υπαρκτό σκάνδαλο, τόνισε πως το Ποτάμι θα πάρει θέση αφού γίνει η συζήτηση στη Βουλή, ακουστούν όλες οι απόψεις και εμφανιστούν όλα τα στοιχεία. Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως μετέτρεψε σε αρένα το πολιτικό σκηνικό, στην οποία «δεν δίστασε να ρίξει μέσα μέχρι και τον έντιμο δικαστικό Παναγιώτη Πικραμμένο».
Από την άλλη, χαρακτήρισε ενοχική τη συμπεριφορά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, που προβαίνουν σε χαρακτηρισμούς για δικαστικούς λειτουργούς, υπογραμμίζοντας πως «η πολιτική ηγεσία πιέζει πάντα, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι αποφάσεις τους είναι προκατειλημμένες».
Τέλος, αναφορικά με τις εκλογές και τον τρόπο που το Ποτάμι θα κατέλθει σε αυτές, ξεκαθάρισε πως «θα επιμείνουμε στο αυτόνομο, καθαρό Ποτάμι».

Πηγή: newsbeast.gr