120 δόσεις: Μετά το Πάσχα η ρύθμιση για εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Από 18 θα ξεκινούν οι δόσεις, σύμφωνα με την Κατερίνα Παπανάτσιου

Μετά το Πάσχα αναμένεται η ρύθμιση για τις 120 δόσεις για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, όπως δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν είναι θέμα αντίδρασης των θεσμών, μπορούν να λένε τις απόψεις τους κι εμείς έχουμε τη δική μας πολιτική. Εδώ δεν είναι θέμα ούτε θεσμών ούτε κάτι άλλο, πιστεύω ότι έχουμε αποκτήσει την εμπιστοσύνη και των δανειστών μας και των μηχανισμών όλων της ΕΕ. Γιατί η διαχείριση που έχουμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα στο δημοσιονομικό κομμάτι είναι τέτοια που φέρνουμε τα καλά αποτελέσματα» τόνισε η υφυπουργός.

Διευκρίνισε πως η ρύθμιση προβλέπει μέχρι 120 δόσεις και θα αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.

Οι δόσεις θα καθορίζονται ανάλογα με το εισόδημα και το ύψος της οφειλής. «Τα χαμηλά εισοδήματα θα έχουν πιο ευνοϊκές διατάξεις» διευκρίνισε. «Σίγουρα θα υπάρχει κάποιο όριο για τις χαμηλότερες δόσεις, αλλά δεν θα είναι το δώδεκα που είναι σήμερα, μια πρώτη σκέψη είναι για 18 δόσεις κατ’ ελάχιστον, για εκείνους που μπορούν να ανταποκριθούν» πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε πως η ρύθμιση αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα, μισθωτούς, συνταξιούχους, πρώην επαγγελματίες, άνεργοι, «εντάσσονται οι πάντες» τόνισε. «Στα κριτήρια δεν χωρούν εξαιρέσεις» πρόσθεσε, σημειώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να βοηθήσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

«Θέλουμε να αποφύγουμε αυτό που έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ρύθμιση σε 120 δόσεις όλων των οφειλών κάτω από 5.000, γιατί πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η φοροδοτική ικανότητα καθενός» πρόσθεσε.

Πηγή: newsbeast.gr