Φωτιά στην Κορινθία: Εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί – Μάχη με τον χρόνο και τους ισχυρούς ανέμους

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στα Γεράνεια Όρη για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το βράδυ στον Σχίνο Λουτρακίου και έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση ενός πυκνού δάσους, ενώ έχει προξενήσει ζημιές και σε οικήματα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στα Γεράνεια Όρη για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το βράδυ στον Σχίνο Λουτρακίου και έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση ενός πυκνού δάσους, ενώ έχει προξενήσει ζημιές και σε οικήματα.

Οι διάσπαρτες εστίες έχουν φουντώσει και, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ανέμων, υψώνουν νέα εμπόδια για την κατάσβεση της φωτιάς. Οι Αρχές προχώρησαν μάλιστα στην εκκένωση έξι ακόμη οικισμών από το Αλεποχώρι προς τα Μέγαρα για προληπτικούς λόγους.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς δυναμώνει, με τις πύρινες φλόγες να κινούνται πλέον προς τα Μέγαρα, ενώ ήδη μάλιστα εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών από το Χάνι Δερβενίου έως την Άνω και Κάτω Πευκενέα να απομακρυνθούν από την περιοχή. 

Υπενθυμίζεται ότι με εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν το πρωί της Πέμπτης (20/05) οι κάτοικοι των σπιτιών στα νότια και δυτικά του Αλεποχωρίου, όπου η κατάσταση είχε γίνει δύσκολη, κυρίως λόγω του καπνού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν επίσης οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής. 

Ζημιές σε σπίτια

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια της περιοχής, αλλά δεν έχουν ακόμα επίσημες αναφορές, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι εξοχικά και όχι μόνιμες κατοικίες, οπότε οι ιδιοκτήτες τους δεν ήταν εκεί.

Το πρωί που πέταξαν τα εναέρια μέσα η κατάσταση βελτιώθηκε αρκετά, αλλά η πυρκαγιά εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη.

Αυτήν την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν έχει πλέον ενιαίο μέτωπο, (που τη νύχτα έφτασε και τα 4 χιλιόμετρα), αλλά υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, κάτι που κάνει λίγο καλύτερη την κατάσταση.

Σύμφωνα με προβλέψεις της ΕΜΥ, από το μεσημέρι αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή και η πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις.

in.gr