Φράουλες: Ο απολαυστικός σύμμαχος στην ανοιξιάτικη διατροφή μας

Κατακόκκινες και ζουμερές, οι φράουλες προσφέρουν στον ουρανίσκο σου την απόλαυση που θέλει, ανεβάζουν την λίμπιντο και όλα αυτά προσθέτοντας στη σιλουέτα σου λίγες μόνο θερμίδες

Οι φράουλες αυτήν την περίοδο έχουν την τιμητική τους. Είναι στην εποχή τους και τώρα έχουν την καλύτερη γεύση.

Κατακόκκινες και ζουμερές, οι μικρές φράουλες προσφέρουν στον ουρανίσκο σου την απόλαυση που θέλει, ανεβάζουν την λίμπιντο και όλα αυτά προσθέτοντας στη σιλουέτα σου λίγες μόνο θερμίδες.

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι έχεις αρκετούς λόγους για να τις απολαύσεις με το γιαουρτάκι σου και να αναβαθμίσεις το βραδινό σου σνακ.

Αν δεν σου αρκούν, παρακάτω θα βρεις μερικά από τα πιο δυνατά οφέλη της

Σύμμαχος στην δίαιτα

Μπορεί να είναι γλυκιά όμως πρόκειται για φρούτο. Από τη μία, μπορείς να την καταναλώσεις οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα ως ένα άκρως γευστικό (και χορταστικό) ενδιάμεσο σνακ.

Από την άλλη, η γεύση της ικανοποιεί την επιθυμία σου για κάτι γλυκό.

Γεμάτη από φράουλες

Έχεις παρατηρήσει και εσύ ότι ένα μπολάκι γεμάτο από καθαρισμένες φράουλες σε χορταίνει και μειώνει την όρεξη σου για τις επόμενες ώρες; Αυτή η ικανότητα οφείλεται στις φυτικές τους ίνες, που κατευνάζουν την επιθυμία για ατελείωτο τσιμπολόγημα, συνήθεια που όσο είσαι στο σπίτι αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Ασπίδα για το ανοσοποιητικό

Πλούσια σε βιταμίνη C, η φράουλα θωρακίζει τον οργανισμό σου, προσφέροντας του την σπάνια αυτή βιταμίνη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα φλιτζάνι γεμάτο από φρεσκοκομμένες φράουλες αποδίδει περίπου το 60% της ημερήσιας ποσότητας της συγκεκριμένης βιταμίνης που αυτή την εποχή χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ.

Τις φράουλες και τα μάτια σου

Τα αντιοξειδωτικά που συναντάμε στην φράουλα, όπως τα φλαβονοειδή βοηθούν στην αποφυγή παθήσεων στην περιοχή του ματιού σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Χωρίς πίεση

Πλούσιες σε κάλιο, μειώνουν την αρτηριακή πίεση, σταθεροποιώντας τα επίπεδα πίεσης στο αίμα.

Νόστιμα και σταθερά

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, η συχνά κατανάλωση του κόκκινου αυτού φρούτου, μειώνει τις πιθανότητες να εμφανίσεις διαβήτη τύπου 2, αφού μία από τις ιδιότητες της είναι να διατηρεί σταθερό το σάκχαρο στο αίμα.

Καλό είναι να θυμάσαι

Επειδή αποτελεί ένα από τα πιο ευαίσθητα φρούτα, αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να τις καταναλώσεις όσο το δυνατόν πιο σύντομα από την ημέρα που θα τις αγοράσεις.

in.gr