Μισέλ σε Μητσοτάκη: Καταφέραμε να δουλέψουμε από κοινού για την ανάσχεση του κοροναϊού

Για το νέο πιστοποιητικό  , μίλησε για ένα σημαντικό βήμα για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών

Στο μέτωπο του κοροναϊού και το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τον κοροναϊό αναφέρθηκε στη διάρκεια των δηλώσεων του ο  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον έλληνα πρωθυπουργό, τόνισε ότι καταφέραμε να δουλέψουμε από κοινού για διάφορα θέματα και να ανοίξουμε τις κοινωνίες και τις οικονομίες μας.

Για το νέο πιστοποιητικό  , μίλησε για ένα σημαντικό βήμα για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών .

Αναφορικά με την Τουρκία, τόνισε ότι οι θέσεις μας θα είναι σταθερές και ισχυρές  και θα σέβονται τις αξίες μας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε κατά τις κοινές δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, τη χαρά του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της Ευρώπης και τόνισε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι «πολύτιμος», κάτι που αναδείχθηκε ιδιαίτερα από την αρχή της κρίσης.

Υπογράμμισε πως η ανθρώπινη εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο σε όλη αυτή την περιπέτεια και πρόσθεσε πως ο δυναμισμός, ο ενθουσιασμός του και οι προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού είχαν θεμελιώδη επίδραση στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης.

«Καταφέραμε να δουλέψουμε από κοινού, καταφέρουμε να έχουμε σημαντικές επενδύσεις για να παράξουμε νέα εμβόλια, για να αυξήσουμε την παραγωγικότητα των εμβολίων και για να ανασχέσουμε αυτό το κύμα της covid-19 και για να ξανανοίξουμε τις κοινωνίες και τις οικονομίες μας ώστε η Ευρώπη να είναι στο ύψος των προκλήσεων», τόνισε ο Σαρλ Μισέλ.

in.gr