Κοροναϊός: Η Ιαπωνία ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για τους 12 ετών και άνω

Η κίνηση αυτή έπεται της έγκρισης στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες της χορήγησης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στους εφήβους

Επιτροπή του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κοροναϊού για αυτούς που είναι ηλικίας 12 ετών και άνω, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου.

Το εμβόλιο αυτό επιτρεπόταν μέχρι τώρα για αυτούς που είναι ηλικίας από 16 ετών και άνω.

Η κίνηση αυτή έπεται της έγκρισης στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες της χορήγησης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στους εφήβους.

Πρόκειται για «σημαντικό βήμα στον αγώνα εναντίον της πανδημίας» του νέου κορoνaϊού, έκρινε η Τζάνετ Γούντκοκ, η οποία ασκεί χρέη υπηρεσιακής διευθύντριας του FDA, διαβεβαιώνοντας πως «η ενέργειά μας επιτρέπει στον νεότερο πληθυσμό να προστατευθεί έναντι του COVID-19», καθώς η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα αρχίζει να επιβραδύνεται το τελευταίο διάστημα.

Μέχρι πρότινος, η επείγουσα χρήση του εμβολίου αυτού είχε εγκριθεί για τα πρόσωπα 16 ετών και άνω. Θα μπορεί πλέον να χορηγηθεί σε εκατομμύρια εφήβους· θα λαμβάνουν δύο δόσεις του εμβολίου με ίση ποσότητα του προϊόντος με αυτή για τους ενηλίκους.

«Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η υπηρεσία προχώρησε σε διεξοδική ανάλυση όλων των διαθέσιμων δεδομένων» διαβεβαίωσε η κ. Γούντκοκ.

in.gr