Κως: Συνελήφθη 26χρονος για παιδική πορνογραφία

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η διακίνηση παιδικής πορνογραφίας μέσω εφαρμογών του διαδικτύου.

Χειροπέδες σε έναν 26χρονο, πέρασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, καθώς κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων.

Πρόκειται για έναν 26χρονο ημεδαπό, κάτοικο Κεφάλου, ο οποίος «ανέβασε» στο διαδίκτυο φωτογραφίες ανήλικων γυμνών κοριτσιών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr,  στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας διαβιβάστηκαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεδομένα αναφορικά με ανάρτηση – δημοσίευση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων από χρήστη του διαδικτύου που βρίσκεται εντός της ελληνικής επικράτειας.

Διεξήχθη ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και ψηφιακών δεδομένων κατά την οποία προσδιορίστηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη και ταυτοποιήθηκε ο δράστης.

Άτομο με συγκριμένο όνομα χρήστη που είναι γνωστό στους αστυνομικούς, στην ηλεκτρονική εφαρμογή- πλατφόρμα «Kik» ανέβασε-δημοσίευσε δύο φωτογραφίες ανήλικων γυμνών κοριτσιών.
Το «Kik» είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που έχει κατακτήσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο χρήστες μέχρι και σήμερα.

Επίσης, προέκυψε ότι το ανωτέρω άτομο είναι κάτοχος συγκεκριμένου e-mail και προχώρησε στη δημοσίευση των φωτογραφιών από κινητό τηλέφωνο σε συγκεκριμένα ψηφιακά ίχνη.

Τα ευρήματα

Την Πέμπτη το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω από κοινού με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και Ειρηνοδίκη, μετέβησαν στην οικία του υπόπτου για τη διενέργεια έρευνας.

Βρίσκονταν εντός της οικίας του και κατά την έρευνα ανευρέθησαν στο υπνοδωμάτιό του, ένα κινητό τηλέφωνο και κάρτα μνήμης, κινητό τηλέφωνο από το οποίο φέρεται ο ανωτέρω να δημοσίευσε τις επίμαχες φωτογραφίες, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής κι ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος.

Ο κατηγορούμενος φέρεται μάλιστα να υπέδειξε στους αστυνομικούς επιπλέον δύο φωτογραφίες γυμνών ανήλικων κοριτσιών τις οποίες είχε αποθηκευμένες στο κινητό του τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, του ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

in.gr