Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: «Δεν είναι φυσιολογικό» να γίνει η διοργάνωση, λέει κορυφαίος ιάπωνας επιστήμονας

Μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή της χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters, ο υψηλόβαθμος υγειονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Σιτζέρου Όμι, υποστήριξε ότι η διεξαγωγή των Αγώνων εν μέσω της παρούσας επιδημιολογικής εικόνας στην Ιαπωνία «δεν είναι φυσιολογική» επιλογή

Μια από τις ισχυρότερες προειδοποιήσεις κατά της πραγματοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο απηύθυνε κορυφαίος ιάπωνας επιστήμονας.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή της χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters, ο υψηλόβαθμος υγειονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Σιτζέρου Όμι, υποστήριξε ότι η διεξαγωγή των Αγώνων εν μέσω της παρούσας επιδημιολογικής εικόνας στην Ιαπωνία «δεν είναι φυσιολογική» επιλογή.

Υπενθυμίζεται ότι η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη να εκκινήσει στις 23 Ιουλίου, ωστόσο πληθαίνουν οι φωνές των επιστημόνων που εκφράζουν προειδοποιήσεις για σημαντικό υγειονομικό κίνδυνο.

Φόβοι για τέταρτο κύμα κοροναϊού

Μάλιστα, εκτός των ιαπώνων ειδικών, πρόσφατα και αμερικανοί επιστήμονες εξέφρασαν έντονη ανησυχία, κατηγορώντας την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι αγνοεί την επιστήμη, παρότι δεν έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν την ακύρωσή τους.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία και στην οποία συμμετείχαν 1.080 γιατροί, το 75% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ήταν σκόπιμο να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Πολλοί φοβούνται ότι θα υπάρξει και τέταρτο κύμα κοροναϊού και η κυβέρνηση είναι σε συναγερμό, αφού τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς.

Πάντως, επίσημα υπάρχει διάψευση για τα περί αναβολής ή ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο, επανέλαβε ότι υπάρχει δέσμευση για τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων.

in.gr