Μαύρη Θάλασσα: Εύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου αναμένεται να ανακοινώσει ο Ερντογάν

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ ο Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να κάνει την μεγάλη έκπληξη ανακοινώνοντας την εύρεση νέου μεγάλου κοιτάσματος.

Μετά την εύρεση κοιτάσματος 320 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή «Δούναβης-1» από το γεωτρύπανο Φατίχ τον Αύγουστο του 2020, την ανακάλυψη νέου, μεγάλου θαλάσσιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ.

Όπως μετέδωσε και ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να κάνει τις ανακοινώσεις το μεσημέρι, σε τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τους αξιωματικούς που συμμετέχουν στην άσκηση «Θαλασσόλυκος».

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ ο Τούρκος Πρόεδρος πρόκειται να κάνει την μεγάλη έκπληξη ανακοινώνοντας την εύρεση νέου μεγάλου κοιτάσματος.

Η Τουρκία φαίνεται πως την δεδομένη στιγμή έχει «στρέψει το βλέμμα της» στην Μαύρη Θάλασσα με το ζήτημα της ενεργειακής ανεξαρτησίας της χώρας να απασχολεί σημαντικά την τουρκική κοινωνία.

in.gr