Ηλεία: Μεγαλώνει η λίστα με τις πληγείσες από την χαλαζόπτωση περιοχές

Η λίστα του ΕΛΓΑ  Πάτρας με τις πληγείσες από την χαλαζόπτωση  κοινότητες στην ΠΕ Ηλείας.

Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα με τις πληγείσες από την χαλαζόπτωση περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας γεγονός που φανερώνει την απελπιστική κατάσταση που βρίσκονται  οι αγρότες-παραγωγοί για μια ακόμη καλλιεργητική χρονιά.

Σε συνεννόηση με την διοίκηση του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Πάτρας ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός των εποπτών γεωπόνων ώστε να γίνουν επισημάνσεις στις πληγείσες περιοχές. Από την περασμένη Παρασκευή που σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις σε δενδρώδεις καλλιέργειες και αμπελοειδή σύμφωνα με το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Πάτρας αναγγελίες έχουν γίνει για τις κοινότητες Ωλένης, Μυρτιάς, Κατακόλου, Βροχίτσας, Αλποχωρίου, Δουνείκων, Σοπίου, Κούμανι, Βρύνας κ.α.

Εκείνο το οποίο επεσήμανε ο κ Βασιλόπουλος στην επικοινωνία που είχε με την διοίκηση του ασφαλιστικού οργανισμού ήταν η ανάγκη άμεσα να καταγραφούν οι ζημιές: « Ήδη επόπτες του ΕΛΓΑ όπως  ενημερώθηκα επισκέπτονται τις περιοχές που επλήγησαν και θα περιμένουμε να έχουμε εικόνα της κατάστασης. Οι παραγωγοί μας πρέπει να αποζημιωθούν στο ακέραιο εκεί που υπάρχουν ζημιές για να συνεχίσουν να καλλιεργούν…»

Τι λέει ο ΕΛΓΑ

«Ταυτόχρονα με τις καλλιέργειες οι οποίες εντάσσονται στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ θα αποζημιωθούν και οι καλλιέργειες οι οποίες κατά την έλευση του παγετού δεν ήταν στο στάδιο της ανθοφορίας»  δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος. Εντάσσονται και  θα αξιολογηθούν με τους όρους του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και οι καλλιέργειες, οι οποίες κατά την έλευση του παγετού δεν ήταν στο στάδιο της ανθοφορίας και τυπικά δεν αποζημιώνονται από τον ισχύοντα Κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α. Για τις καλλιέργειες αυτές  θα  καταβληθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.

in.gr