Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Κλινικές δοκιμές με το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm σε παιδιά κάτω των 18 ετών

Τα ΗΑΕ τον Μάιο ενέκριναν το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για επείγουσα χρήση σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών

Κάποια μέλη της κυβερνώσας οικογένειας του Αμπού Ντάμπι συμμετέχουν σε μια κλινική δοκιμή του εμβολίου κατά της COVID-19 της κινεζικής Sinopharm σε παιδιά ηλικίας από 3 ως 17 ετών, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του εμιράτου.

Η κλινική δοκιμή θα παρακολουθήσει την ανοσολογική απόκριση 900 παιδιών «για την προετοιμασία του εμβολιασμού παιδιών στο εγγύς μέλλον», ανέφερε χθες στο Twitter το γραφείο Τύπου του Αμπού Ντάμπι.

Ο σεΐχης Τεγιάμπ μπιν Μοχάμεντ, ένας γιος του ντε φάκτο ηγέτη των ΗΑΕ, και ο πρίγκιπας του Αμπού Ντάμπι σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχγιάν, συνόδευσαν τα παιδιά τους, τις ανιψιές και τους ανιψιούς τους για να συμμετάσχουν σε μια έρευνα-γέφυρα που θα οδηγήσει σε μαζική ανοσία, ανέφερε το γραφείο.

Τα ΗΑΕ τον Μάιο ενέκριναν το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για επείγουσα χρήση σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Το Ντουμπάι, το δεύτερο μεγαλύτερο μέλος της ομοσπονδίας των ΗΑΕ, ξεκίνησε τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής ομάδας αυτόν τον μήνα.

Τα ΗΑΕ, που έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως, κατέγραψαν χθες 2.011 νέα κρούσματα κορονοϊού με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 603.961, ενώ εκείνος των θανάτων είναι 1.738.

Τα ΗΑΕ δεν δίνουν απολογισμό για το καθένα από τα επτά εμιράτα.

Το κράτος αυτό του Κόλπου πραγματοποίησε την φάση III των κλινικών δοκιμών του εμβολίου παρασκευής της κρατικής κινεζικής εταιρείας Sinopharm και ξεκίνησε την παραγωγή του με βάση μια κοινοπραξία ανάμεσα στην Sinopharm και στην τεχνολογική εταιρεία με έδρα το Αμπού Ντάμπι, την Group 42.

in.gr