Μητσοτάκης για Ελλάδα 2.0: Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη

«Η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για «ιστορική στιγμή για την Ευρώπη και την Ελλάδα», μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας, από την Αρχαία Αγορά, τις δράσεις του  Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», μαζί με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Υποδεχόμαστε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μια ιστορική στιγμή για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Είναι πιστεύω η τελευταία πράξη της αναταραχής από την πανδημία και η πρώτη μιας νέας εποχής», είπε, ο πρωθυπουργός και  ευχαρίστησε την κ. ντερ Λάιεν, για την συμβολή της στην προώθηση των εθνικών προγραμμάτων ανάκαμψης, και τον οδικό χάρτη ανάκαμψης των οικονομιών των κρατών- μελών και συνολικά της Ευρώπης από τις επιπτώσεις της πανδημίας και τη μετάβαση σε μία πράσινη και ψηφιακά αναβαθμισμένη οικονομία.

«Μαζί με την υπογραφή του πιστοποιητικού Covid έχουν την υπογραφή σας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, πως η «ΕΕ προχωρά στην πρώτη έκδοση κοινού χρέους προς όφελος των μελών της».

»»Σήμερα ένα άβατο του παρελθόντος μετατρέπεται σε βήμα του παρόντος και του μέλλοντος. Η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες. Δικαιούται περίπου 31 δισ. Αναγνώρισε όμως και τη δική της ευθύνη, καταθέτοντας ολοκληρωμένο σχέδιο από τις πρώτες. Μαζί με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τις ιδιωτικές κινήσεις τα κεφάλαια θα αγγίζουν τα 100 δισ.».

in.gr