Τρεις λόγοι που παχαίνετε το καλοκαίρι (χωρίς να το καταλαβαίνετε)

Πως μπορείτε να αποφύγετε τα συνηθισμένα διατροφικά λάθη;

Όταν πέφτει η θερμοκρασία ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερη ενέργεια (με τη μορφή θερμίδων) και αποχωρίζεται με μεγαλύτερη δυσκολία το λίπος. Τι μπορεί όμως να μπλοκάρει το αδυνάτισμα τους καλοκαιρινούς μήνες;

Ένα παγωτάκι να φάμε

Ακόμη κι αν δεν είστε λάτρεις των γλυκών, το καλοκαίρι μπορεί εύκολα να σας οδηγήσει στο να τρώτε παγωτό κάθε ημέρα, ενώ οι έτοιμοι χυμοί φρούτων και τα αναψυκτικά που επιλέγετε προκειμένου να ικανοποιήσετε τη δίψα σας αυξάνουν σημαντικά την πρόσληψη ζάχαρης. Τα απλά σάκχαρα μεταβολίζονται στο ήπαρ. Όταν το ήπαρ αναγκάζεται να επεξεργαστεί μεγαλύτερες ποσότητες σακχάρων από αυτές που αντέχει, τις μετατρέπει σε λίπος, το οποίο τείνει να συσσωρεύεται γύρω από την κοιλιά και τους μηρούς.

Επιπλέον, οι επεξεργασμένες τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, δεν μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτους για αρκετή ώρα, οδηγώντας σας στην υπερφαγία και την κατανάλωση περιττών θερμίδων. Περιορίστε, λοιπόν, την κατανάλωση γλυκών και προτιμήστε το μικρό μέγεθος παγωτού. Την επόμενη φορά που θα νιώσετε δίψα επιλέξτε το νερό για την ενυδάτωση του οργανισμού σας και όχι ζαχαρούχα ροφήματα.

Βραδινά τσιμπολογήματα

Μπορεί να σας φαίνεται μια καλή ιδέα το να μείνετε νηστικοί μέχρι να φάτε το βράδυ, όμως με αυτόν τον τρόπο είναι πιο πιθανό να οδηγηθείτε στην υπερφαγία και κατ’ επέκταση στην αυξημένη πρόσληψη θερμίδων. Το μυστικό για να χάσετε βάρος δεν είναι το να τρώτε λιγότερο, αλλά το να έχετε μικρά συχνά γεύματα που θα σας κρατούν χορτάτους και γεμάτους ενέργεια. Φροντίστε να τρώτε ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, να έχετε υγιεινά, ολιγοθερμιδικά σνακ μαζί σας και το βράδυ να περιορίζεστε σε ένα θρεπτικό, ελαφρύ βραδινό.

Η «ύπουλη» ταβέρνα

Σίγουρα το φαγητό του ξενοδοχείου ή της ταβέρνας δεν μπορεί να συγκριθεί με το σπιτικό, αφού συνήθως είναι πιο πλούσιο σε λιπαρά και άρα πιο παχυντικό. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε τις καλές σας διατροφικές συνήθειες όταν τρώτε έξω. Ξεκινήστε το γεύμα σας με μια μεγάλη σαλάτα αντί για τηγανητά ορεκτικά που όσο νόστιμα κι αν είναι μας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες. Τα ψητά κρέατα χωρίς λίπος, τα μπιφτέκια, τα ψάρια, τα πουλερικά είναι μερικές καλές επιλογές.

in.gr