Πελώνη: Θεωρούμε αυτονόητη τη στήριξη της αντιπολίτευσης στην freedom pass – ΣΥΡΙΖΑ: Εξαγορά των νέων για 150 ευρώ

«Όσοι διαφωνούν με αυτό το μέτρο να μας πουν αν καλούν τους νέους να μην εμβολιαστούν και να μην πάρουν τα χρήματα και να μην ενισχύσουν με την κάρτα αυτή τις δραστηριότητες του τουρισμού και του πολιτισμού» υπογράμμισε η κα Πελώνη. «Αφού εδώ και ενάμισι χρόνο ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει το βίο των νέων αβίωτο, τώρα προσπαθεί να τους εξαγοράσει με 150 ευρώ» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ. Για λαϊκισμό κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ και ζητάει σοβαρότητα

Στις επικρίσεις που ήδη δέχεται η κυβέρνηση για δημιουργία πολιτών δύο ταχυτήτων και για εξαγορά των νέων με μόλις 150 ευρώ, η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε μέσω του briefing και τόνισε ότι η κυβέρνηση θεωρεί αυτονόητη την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην «κάρτα ελευθερίας» για τους εμβολιασμένους νέους.

Επιβράβευση

Στο ερώτημα αν πρόκειται για προεκλογικό μέτρο η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για το σκεπτικό του μέτρου και τόνισε ότι αποτελεί «επιβράβευση των νέων που έβαλαν τη ζωή τους στον πάγο» επισημαίνοντας ότι είναι μια κοινωνική ομάδα που «επλήγη έντονα από τα περιοριστικά μέτρα».

«Όσοι διαφωνούν με αυτό το μέτρο να μας πουν αν καλούν τους νέους να μην εμβολιαστούν και να μην πάρουν τα χρήματα και να μην ενισχύσουν με την κάρτα αυτή τις δραστηριότητες του τουρισμού και του πολιτισμού» υπογράμμισε η κα Πελώνη.

«Θεωρώ αυτονόητη τη στήριξη της αντιπολίτευσης στο να ενθαρρύνουν όλες τις ομάδες του πληθυσμού και τους νέους, που επιδεικνύουν μεγαλύτερη κινητικότητα, να εμβολιαστούν και θα επαναλάβω, πως όποιος διαφωνεί ας μας πει αν διαφωνεί με το να χτίσουμε νωρίτερα το τείχος ανοσίας και να θωρακίσουμε και τους νέους και την υπόλοιπη κοινωνία από ένα ενδεχόμενο νέο κύμα» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε

Στο αν θα δοθούν κίνητρα για να εμβολιαστούν και σε άλλες ηλικιακές ομάδες πέραν των νέων έως 25 ετών η κα Πελώνη «εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν ανακοινώσεις που θα αφορά ενθάρρυνση και κίνητρα σε εμβολιασμένους μέσω της παροχής μεγαλύτερων δυνατοτήτων όπως σας προανέφερα να κινούνται τόσο σε κλειστούς χώρους όσο και σε ανοιχτούς χώρους έντονου συγχρωτισμού».

Στην κριτική για πολίτες δύο ταχυτήτων η κα Πελώνη σημείωσε ότι «στο στάδιο που βρισκόμαστε το όπλο που μας θωρακίζει απέναντι στον ιό και τη νέα μετάλλαξη είναι ο εμβολιασμός. Όποιος δεν εμβολιαστεί κινδυνεύει.Ένα είναι το μήνυμα: Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε. Όσο για την κριτική περί πολιτών δύο ταχυτήτων θα σας έλεγα να κάνετε υπομονή να ακούσετε τις ανακοινώσεις». 

Ο βίος αβίωτος εδώ και ενάμιση χρόνο

Από την πλευρά του πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ άσκεί έντονη κριτική στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την freedom pass τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός αφού έκανε αβίωτο το βίο των νέων εδώ και ενάμιση χρόνο τώρα προσπαθεί να τους εξαγοράσει με 150 ευρώ.

«Αφού εδώ και ενάμισι χρόνο ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει το βίο των νέων αβίωτο, τώρα προσπαθεί να τους εξαγοράσει με 150 ευρώ. Τους αντιμετωπίζει σαν ψάρια που θα τσιμπήσουν και όχι ως πολίτες με δικαιώματα.

»Να τσιμπήσουν, μήπως και ξεχάσουν τον αυταρχισμό και το ξύλο στις πλατείες, τον πρωτοφανή αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων μαθητών από τα ΑΕΙ για χάρη των κολεγίων, την υποβάθμιση των πανεπιστημίων τους, την καταδίκη όσων βρουν δουλειά να εργάζονται 10ωρα με μισθούς πείνας και απλήρωτες υπερωρίες, την διαρκή στοχοποίησή τους πως ευθύνονται για την εξάπλωση της πανδημίας.

Διαζύγιο από τη νέα γενιά

»Εάν τον ενδιέφερε όντως η πορεία του εμβολιασμού και όχι το γεγονός ότι το κόμμα του έχει πάρει διαζύγιο από τη νέα γενιά, θα φρόντιζε να κάνει κάτι για τους άνω των 60 ετών που είναι οι πιο ευάλωτοι και αν και έχουν πρόσβαση από τις αρχές του έτους στο εμβόλιο, παραμένουν ανεμβολίαστοι σε ποσοστό περίπου 35%.

»Παρά τις κυβερνητικές παλινωδίες και την εξευτελιστική κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη, καλούμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας, ανεξάρτητα από εξευτελιστικά δωράκια και προνόμια.

Ανέμελος

»Και επιτέλους καλούμε τον ανέμελο κ. Μητσοτάκη:

»- να σταματήσει να διχάζει τους πολίτες δημιουργώντας κοινωνία δύο ταχυτήτων, με προνόμια μόνο για εμβολιασμένους, την ώρα μάλιστα που με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, τέλος Ιουνίου αντί για 70% των πολιτών όπως υποσχόταν έχει εμβολιαστεί μόλις το 35% του πληθυσμού.

»- να σταματήσει να στέλνει διαρκώς αντιφατικά μηνύματα χαλάρωσης, ζητώντας από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες, την ώρα που όλοι προειδοποιούν για ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα»».

Ομολογία αποτυχίας – Επιδόματα για τους μισούς νέους

Για ομολογία αποτυχίας και λαϊκισμό τύπου ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την κάρτα ελευθερίας, το ΚΙΝΑΛ.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει:

«Ομολογία αποτυχίας αποτελεί η σημερινή εξαγγελία Μητσοτάκη. Δεν έπεισαν για τον εμβολιασμό και τώρα καταφεύγουν στους λαϊκισμούς  του ΣΥΡΙΖΑ, με επιδόματα για τους μισούς νέους. Ο Γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ.

»Οι κίνδυνοι των μεταλλάξεων του ιού απαιτούν υψηλή συμμετοχή του πληθυσμού στον εμβολιασμό, από την οποία απέχουμε αρκετά.

»Έχουμε προτείνει καμπάνια ενημέρωσης στοχευμένη, κινητές μονάδες εμβολιασμού, σοβαρά κίνητρα και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. Επιτέλους ας σοβαρευτούν».

in.gr