Εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή

Το άνοιγμα των καταστημάτων είναι προαιρετικό

Να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021 έχουν τη δυνατότητα τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο.  Το πλαίσιο ωραρίου για την Κυριακή καθορίζεται από ώρα 11.00 έως 20.00.

Ήδη, ο προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 11 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών  στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων που έκαναν επίσημα πρεμιέρα τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου και οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, τα καταστήματα θα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνεται:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, σε συμφωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανακοινώνει επίσημα ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν προαιρετικά ανοιχτά την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 έως τις 18:00.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν αποδείξει την άρτια τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αναμένουν το καταναλωτικό κοινό να καλύψει τις ανάγκες του επιλέγοντας από μεγάλη γκάμα προϊόντων, σε πολύ χαμηλές τιμές, πραγματοποιώντας τις αγορές του σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον».

Σε ότι αφορά το ωράριο της ερχόμενης Κυριακής, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς προτείνει στα μέλη του να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ.

Με βάση την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11:00 έως 18:00».

in.gr