Το τραγούδι που «προέβλεψε» την πανδημία γίνεται viral

Ήταν το 2013 όταν ο Dr. Creep κυκλοφόρησε το τραγούδι «Pandemic» με αναφορές σε έναν «κοροναϊό» του έτους 2020

Τραγούδι του 2013 του ράπερ Dr Creep έγινε viral στο TikTok λόγω στίχων που οι ακροατές ισχυρίζονται ότι «προέβλεψαν» την πανδημία της Covid-19.

Το τραγούδι «Pandemic» έχει αναφορές σε έναν «κοροναϊό» του έτους 2020.

Ωστόσο, ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει προηγουμένως εξηγήσει ότι πρόκειται για παράξενη σύμπτωση.

Όταν έγραψε για πρώτη φορά τους στίχους που συσχετίζουν το 2020 με κοροναϊό, υπήρχαν ήδη πολλοί κοροναϊοί και ένας τύπος του ιού τότε κυριαρχούσε σε δημοσιεύματα του Τύπου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook πέρυσι, ο ράπερ διευκρίνισε:

«Όσον αφορά την αναφορά στο 2020, το 2020-2030 είναι πολύ σημαντικό για μένα, όπως και για πολλούς άλλους ανθρώπους που έχουν μελετήσει θέματα εσωτερισμού. Πριν από 10 χρόνια ειπώθηκε ότι το 2012 δεν εμπνέει ανησυχία ότι πρέπει να προσέξουμε το 2020-30».

«Για μένα, οι στίχοι είναι απλώς μια σύμπτωση παρά μια πρόβλεψη, καθώς δεν αισθάνομαι ότι «προσπαθούσα» να προβλέψω κάτι, απλώς έκανα ένα στίχο για αυτό που παρακολουθούσα. Αλλά αποκαλέστε την πρόβλεψη, απλή σύμπτωση, χαζή τύχη, απομακρυσμένη προβολή, προγνωστικό προγραμματισμό ή ό,τι θέλετε».

Ένας κοροναϊός είναι μέλος μιας οικογένειας ιών, που περιλαμβάνει τους Sars και Mers.

Ο Dr. Creep συνέχισε:

«Δεν είμαι ο μόνος που ανέφερε τον καταραμένο κοροναϊό το 2013 !!!!».

«Όχι, δεν κάνω προβλέψεις και όχι δεν είμαι σεναριογράφος της σειρά The Simpsons. Αλλά, έχω μελετήσει έγγραφα και ακούω «γνώστες» και «πληροφοριοδότες» σε διαλέξεις και συνεντεύξεις για πάνω από δέκα χρόνια και μερικά πράγματα προστίθενται και στίχοι βγαίνουν από αυτό. Δεν είναι πρόβλεψη» ανέφερε.

Ωστόσο, τα αποσπάσματα από το τραγούδι του αμερικανού ράπερ έγιναν viral στο TikTok πρόσφατα, με τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να δηλώνουν έκπληκτοι από τη σύμπτωση.

in.gr