Μαγνησία: Συναγερμός για δεκάδες κρούσματα κοροναϊού μετά από γάμο

Πάνω από 200 καλεσμένοι στο γάμο που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Στεφανοβίκειο και μετατράπηκε σε εστία διάδοσης του κοροναϊού

Είκοσι τουλάχιστον κρούσματα κοροναϊού σε λιγότερο από πέντε ημέρες είναι το τίμημα, που πληρώνουν οι περιοχές του Στεφανοβικείου και των Καναλίων, στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, έπειτα από τη μη τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κοροναϊό σε γαμήλιο γλέντι.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η σπίθα της μετάδοσης πιθανολογείται ότι ξεπήδησε σε γάμο με περισσότερους από 200 καλεσμένους, που τελέστηκε στο Στεφανοβίκειο την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκων και προσκεκλημένων.

Με αναρτήσεις τους στα social media συγγενείς του ζευγαριού καθώς και προσκεκλημένοι στον γάμο ενημέρωσαν πως βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό και καλούν όσους ήρθαν σε επαφή μαζί τους να προβούν σε μοριακό έλεγχο.

Εντρομοι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους στον γάμο προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στο Νοσοκομείο Βόλου για να εξεταστούν ως ύποπτα περιστατικά, ενώ μαζική προσέλευση καταγράφεται και σε ορισμένα ιδιωτικά εργαστήρια.

Μέχρι σήμερα έχει επιβεβαιωθεί διψήφιος αριθμός. Καλά πληροφορημένες πηγές μιλούν για τουλάχιστον 20 μολύνσεις, δίχως να αποκλείεται τις επόμενες μέρες να επιβεβαιωθούν επιπλέον κρούσματα.

Οσοι νοσούν έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα, προκειμένου να περιοριστεί η μεταδοτικότητα του ιού.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα οι υγειονομικές αρχές και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ζήτησαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβεί στα δύο χωριά για να κάνει ιχνηλάτηση στις επαφές των θετικών, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της διασποράς στον γενικό πληθυσμό.

Η περίπτωση της συρροής κρουσμάτων σε Στεφανοβίκειο και Κανάλια είναι η δεύτερη που καταγράφεται σε ένα 48ωρο. Προηγήθηκε η καταγραφή συρροής κρουσμάτων στο χωριό Κερασιά. Τα δύο διαδοχικά κρούσματα διασποράς κοροναϊού έχουν θέσει σε κόκκινο συναγερμό τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και καθιστούν επιβεβλημένη την αύξηση των εμβολιασμών στην περιοχή, καθώς έχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και είναι ένας καθοριστικός παράγοντας προκειμένου ο κοροναϊός να «θερίζει».

in.gr