Το μυστικό για καλύτερη οξυγόνωση, περισσότερη ενέργεια και καλό ύπνο

Νιώθετε τελευταία συνέχεια κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια; Όσο κι αν δεν το περιμένετε, με αυτή την απλή και ευχάριστη δραστηριότητα σε καθημερινή βάση θα δείτε γρήγορα τα επίπεδα της ενεργητικότητάς σας να ανεβαίνουν! Θα το τολμήσετε;

Μήπως παρατηρείτε κάποια αλλαγή στα επίπεδα της ενέργειάς σας μετά από την εκτέλεση του καθιερωμένου προγράμματος γυμναστικής; Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η συνεχής κίνηση του σώματος και η άσκηση μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα της ενεργητικότητάς σας. Υπάρχει όμως εξήγηση σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ειδικότερα εάν κοιτάξουμε ενδότερα στο σώμα μας και σε κυτταρικό επίπεδο.

Όπως τα κύτταρα  μας δε σταματούν ποτέ τις διεργασίες τους, το ίδιο εξακολουθούν να «δουλεύουν» αδιάκοπα ακόμα και όταν γυμναζόμαστε. Μέσω της άσκησης, παράγονται πιο πολλά μιτοχόνδρια μέσα στα μυϊκά κύτταρα – τα εργοστάσια δηλαδή παραγωγής ενέργειας των κυττάρων. Πιο συγκεκριμένα, παράγουν γλυκόζη από την τροφή που τρώμε και οξυγόνο από τον αέρα που αναπνέουμε. Όταν λοιπόν εμείς τα εξοπλίζουμε με περισσότερες πρώτες ύλες, όπως το οξυγόνο, αυτά παράγουν περισσότερη ενέργεια.

Τι σημαίνει αυτό; Μέσω της άσκησης, ενισχύεται η κυκλοφορία του οξυγόνου μέσα στο σώμα σας. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα μας χρησιμοποιεί αποτελεσματικότερα την ενέργειά που παράγει μέσα στα κύτταρα. Επιπλέον, η κατακόρυφη αύξηση των ορμονών της ευχαρίστησης μέσω της άσκησης αυτομάτως μας οδηγεί να έχουμε καλύτερη ψυχολογία και περισσότερη ενέργεια.

Στα οφέλη της συστηματικής άσκησης, οι επιστήμονες συμπληρώνουν ακόμα και την βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Όταν κοιμόμαστε βαθιά, ενισχύουμε τη συνολική μας υγεία και αισθανόμαστε πιο ξεκούραστοι και ενεργητικοί όταν ξυπνάμε το πρωί, έτοιμοι να αδράξουμε τη μέρα.

ygeiamou.gr