Εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας – «Είμαστε πιο ώριμοι, πιο αποφασισμένοι και πιο έτοιμοι»

Να φύγει το συντομότερο η κυβέρνηση ζήτησε απόψε από την Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας.

Αρης Ραβανός

Σε μια ανοικτή συγκέντρωση, στο πλαίσιο της εκλογικής ετοιμότητας που είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι από τις κινήσεις της κυβέρνησης εξάγεται επί της ουσίας η εκτίμηση ότι «υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια σε μια φοβισμένη κοινωνία, για να πάνε σε πρόωρες εκλογές, εν μέσω πανδημίας, μπας και γλιτώσουνε τη πρόσκρουση, πριν τη λαϊκή ετυμηγορία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσε ευθέως τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εάν έχει, όπως είπε, τέτοια όνειρα θερινής νύχτας: «Ας το κάνει! Θα φάει τα μούτρα του. Αν νομίζει ότι θα καταφέρει να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό είναι βαθιά νυχτωμένος. Τον περιμένουμε κι εμείς και οι Έλληνες».

Ο πρώην Πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και έστειλε μήνυμα ετοιμότητας προς κάθε κατεύθυνση με ανοιχτά χαρτιά και με λόγια καθαρά, με τους στίχους: «Εμείς δεν ξέρουμε τι είναι η ομίχλη. Εμείς που λες όλα τα φτιάχνουμε στο φως».

Ο Αλ. Τσίπρας, αφού εξέφρασε την ελπίδα η αβάσταχτη ελαφρότητα και ο κυβερνητικός ερασιτεχνισμός στη διαχείριση της πανδημίας να μη μας οδηγήσουν ξανά σε ένα τέταρτο λοκντάουν τόνισε με έμφαση: «Σήμερα από εδώ από τη Θεσσαλονίκη θέλω να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα : Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για να αφήνουμε τον κο Μητσοτάκη να διχάζει και να ρημάζει την ελληνική κοινωνία. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ως εδώ!».

Με έμφαση στην φράση, «φτάνει πια», «ως εδώ» κάλεσε τους πολίτες με αφετηρία την Θεσσαλονίκη να συστρατευθούν για να διώξουν την κυβέρνηση της ΝΔ.

«Είναι καιρός πια, να αντιδράσουμε και να δώσουμε στο συλλογικό αγώνα, στο δικό μας αγώνα, το ρόλο πρωταγωνιστή στις εξελίξεις. Για να μην επιτρέψουμε στη δυστοπία που ζούμε να γίνει καθεστώς. Είναι καιρός να σπείρουμε το αύριο της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Καιρός για ασυμβίβαστο αγώνα, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη της αντίστασης και της δημοκρατίας» τόνισε με έμφαση.

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, ότι ο τόπος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή χρειάζεται μια ηγεσία που να μπορεί να πείθει και να ενώνει το λαό και ο Κυρ. Μητσοτάκης «με τις παλινωδίες και τα μπρος πίσω, με την ανεμελιά της Πάρνηθας και της Ικαρίας, την ώρα που οι πολίτες τηρούσαν πολύ σκληρά μέτρα, έχει χάσει κάθε αξιοπιστία».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν αποδεικνύεται απλώς ανίκανη να διαχειριστεί μια τόσο κρίσιμη συνθήκη αλλά και επικίνδυνη. «Επικίνδυνη γιατί βάζει ιδεοληψίες, συμφέροντα, κέρδη, πάνω από τις ζωές των ανθρώπων. Αλλά και επικίνδυνη γιατί βρήκε τη πανδημία ως ευκαιρία, σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες, για να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα τόσο βαθιά ταξικό και κοινωνικά άδικο, που μπροστά του θα ντρεπόταν ακόμα και η τρόικα» είπε.

Ο πρώην Πρωθυπουργός έθεσε και το επίδικο της επόμενης ημέρας απαντώντας στο ερώτημα, «τώρα τι κάνουμε;». Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι το πρώτο είναι η ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση της παρακμής, το συντομότερο, το δεύτερο είναι να βάλουμε κάτω τα απλά, τα αυτονόητα που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα για να ζήσει καλύτερες μέρες, για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή οι σημερινές και κυρίως οι επόμενες γενιές.

Σε αυτό το πλαίσιο εμφανίστηκε έτοιμος για μια εκλογική αναμέτρηση λέγοντας ότι το αδιέξοδο, πάντα σε αυτό τον τόπο το έλυνε και θα το λύνει ο κυρίαρχος λαός.

«Στις επόμενες εκλογές λοιπόν, όποτε και αν αυτές γίνουν, η πρώτη προϋπόθεση για να πάει η Ελλάδα μπροστά είναι μία: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμα και με μία ψήφο διαφορά» τόνισε με έμφαση και μίλησε και πάλι για την ανάγκη να έχει ο τόπος μια νέα, ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση.

«Είμαστε πιο ώριμοι, πιο αποφασισμένοι και πιο έτοιμοι, γιατί τώρα με τις προγραμματικές μας επεξεργασίες γνωρίζουμε και τι θέλουμε να κάνουμε, αλλά και με την εμπειρία της διακυβέρνησης, γνωρίζουμε και πως θα το κάνουμε. Και είμαστε έτοιμοι να τα αλλάξουμε όλα αν χρειαστεί, προκειμένου να αλλάξει πορεία ο τόπος» τόνισε και συμπλήρωσε: «Ένα πράγμα, όμως, σας διαβεβαιώ δε πρόκειται να αλλάξουμε : Την εντιμότητά μας. Τα καθαρά πρόσωπα που ποτέ δεν είχαν ούτε θα έχουν χορηγούς και προστάτες. ¨Έφαγαν το κόσμο να στήσουν ειδικά δικαστήρια. Αλλά δε βρήκαν ούτε μια κατηγορία να μας προσάψουν. Γύρισαν το κόσμο ανάποδα και δε βρήκαν ούτε ένα ευρώ δημόσιου χρήματος να αμφισβητείται από τη κυβερνητική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είμασταν η εντιμότερη κυβέρνηση που πέρασε σε αυτόν το τόπο. Γιατί είμαστε η παράταξη που υπηρέτησε με συνέπεια και αρχές την πρόοδο και τη προκοπή αυτού του λαού. Την Ευρωπαϊκή του πορεία. Τη βελτίωση της ζωής για κάθε πολίτη που ζει και εργάζεται στη πατρίδα μας».

in.gr