Εμβόλιο: Πάνω από 37.000 ραντεβού, μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Χθες προγραμματίστηκαν 37.233 νέα ραντεβού, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ του τελευταίου πενθημέρου

Ρεκόρ… πενθημέρου σημειώθηκε χθες στα ραντεβού για εμβόλιο, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί υποχρεωτικών εμβολιασμών σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους.

Συγκεκριμένα, χθες προγραμματίστηκαν 37.233 νέα ραντεβού, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ του τελευταίου πενθημέρου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι από τις 28 Ιουνίου, όταν και έγιναν οι πρώτες ανακοινώσεις μέτρων, έχουν κλειστεί συνολικά 345.000 νέα ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου έναντι του κοροναϊού.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από διάγγελμά του ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοι στα γηροκομεία υποχρεούνται πλέον να κάνουν το εμβόλιο καθώς έρχονται σε καθημερινή επαφή με ηλικιωμένους.

«Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από τη 16η Αυγούστου και μετά» τόνισε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι «δεν γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου» είπε.

Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα επεκταθεί στους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από τον 1η Σεπτεμβρίου.

«Τσουχτερά» πρόστιμα και άδεια άνευ αποδοχών

Πρόστιμα και ποινές σε δομές υγείας και εργαζόμενους σε αυτές που δεν θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, μέχρι τις 16 Αυγούστου, το σύνολο του διοικητικού και υγειονομικού προσωπικού ιδιωτικών και δημοσίων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ΑΜΕΑ, θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Κυρώσεις

Επιπλέον, κάθε νεοεισερχόμενος φιλοξενούμενος στις συγκεκριμένες δομές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος υποχρεωτικά και για κάθε παράβαση, προβλέπεται:

  • Πρόστιμο 50.000 ευρώ για τη δομή
  • 200.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής επιφυλασσόμενων τυχών ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων

Σημειώνεται τέλος πως όποιος αρνηθεί να εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό του κύκλο, θα απέχει από την εργασία του και θα μπαίνει σε άδεια άνευ αποδοχών.

in.gr