Βρετανία: Παραμένουν στην «πορτοκαλί λίστα» τα ελληνικά νησιά

Τα ελληνικά νησιά παραμένουν στην «πορτοκαλί λίστα».

Σε αναθεώρηση με τις λίστες των «πράσινων» και «πορτοκαλί» ταξιδιωτικών προορισμών προχώρησε η Βρετανία.

Οι δημοφιλείς προορισμοί διακοπών της Ισπανίας, όπως η Ίμπιζα, η Μαγιόρκα και η Μινόρκα, αναμένεται να αφαιρεθούν από την «πράσινη λίστα» των Βρετανών ταξιδιωτών ύστερα από την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, η Ίμπιζα, η Μαγιόρκα και η Μινόρκα που ανήκουν στα νησιά των Βαλεαρίδων, θα μπορούσαν να προστεθούν στην «πορτοκαλί λίστα» υπό τον φόβο της ανοδικής πορείας των κρουσμάτων της Covid- 19.

Σημειώνεται ότι τα ελληνικά νησιά παραμένουν στην «πορτοκαλί λίστα».

«Γεγονός» η αβεβαιότητα για τις ασφαλείς χώρες

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραν Σαπς, προειδοποίησε τους πολίτες ότι η αβεβαιότητα για τις ασφαλείς χώρες, σε ό,τι αφορά τη νόσο Covid-19, είναι πλέον «γεγονός».

Στα νησιά των Βαλεαρίδων, τα κρούσματα της πανδημίας είχαν αρχίσει να αυξάνονται προτού προστεθούν στην «πράσινη λίστα», ωστόσο συνέχισαν να αυξάνονται μετά την εισροή Βρετανών παραθεριστών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όσοι Βρετανοί ταξιδεύουν σε «πορτοκαλί χώρες», όπως η ηπειρωτική Ισπανία, πρέπει να απομονωθούν για 10 ημέρες κατά την επιστροφή τους στην Αγγλία.

Τέλος η υποχρεωτική καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους

Ωστόσο, από τις 19 Ιουλίου η υποχρεωτική καραντίνα θα καταργηθεί για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς και για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών που θα επιστρέφουν από τις «πορτοκαλί χώρες».

Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία μπαίνουν στην «πράσινη λίστα»

Εκτός από τους προορισμούς που ενδέχεται να βγουν σήμερα από την «πράσινη λίστα», ορισμένοι θα μπορούσαν να προστεθούν σε αυτήν.

Η Ιταλία, η Γερμανία και η Πολωνία συγκαταλέγονται στους προορισμούς που πιθανότατα θα προστεθούν στην «πράσινη λίστα», ενώ υποψήφιες είναι και οι Αυστρία, Βουλγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβακία και Ελβετία.

in.gr