Οριστικό τέλος για εμάς, αν παραμείνουν τα μέτρα – Αντιδρούν οι επαγγελματίες της Μυκόνου για το μίνι lockdown

Πώς σχολιάζουν τα μέτρα οι επιχειρηματίες της Μυκόνου

«Ζητάμε τη βοήθεια της Πολιτείας. Να έρθουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ, τα οποία να μπορούν να διενεργήσουν χιλιάδες τεστ. Θα βοηθήσουμε εμείς στη διαμονή τους. Να αγοράσουμε τα τεστ για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, γγ του Σωματείου Επιχειρηματιών Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου.

Σχολιάζοντας το αντίκτυπο των μέτρων (απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, παύση μουσικής) στον τουρισμό του νησιού, ο εκπρόσωπος των επιχειρήσεων εστίασης τόνισε:

«Οι άνθρωποι που έχουν περάσει ένα δύσκολο χειμώνα θέλουν να διασκεδάσουν. Δεν μπορούν να δεχτούν ότι ήρθαν στη Μύκονο που είναι ένα νησί διασκέδασης και πρέπει να είναι σε ένα νησί σιωπητηρίου και στη μία ώρα να πηγαίνουν για ύπνο. Πολλοί ακυρώνουν τις διακοπές τους και για τον Αύγουστο. Αν παραμείνουν τα μέτρα αυτά, είναι οριστικό τέλος για εμάς».

Πώς σχολιάζουν τα μέτρα οι επιχειρηματίες της Μυκόνου

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, γιατί η Μύκονος είναι νησί διασκέδασης. Δεν μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι θα υπάρχει Μύκονος χωρίς μουσική. Υπάρχουν πολλές ακυρώσεις και άμεσες και για το υπόλοιπο του καλοκαιριού», δήλωσε ο κ. Ζησιμόπουλος.

«Ως μόνιμοι κάτοικοι έχουμε πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμού» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Επιχειρηματιών Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, ενώ σχολιάζοντας το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων – που φτάνει το 50%- είπε ότι ως επιχειρηματίες «θέλουμε να πριμοδοτήσουμε επιπλέον με 150 € τον κάθε εργαζόμενο που θα πάει να εμβολιαστεί. Όσα λόγια και να τους λέμε, μερικοί δεν πείθονται. Προσπαθούμε να τους δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Ζησιμόπουλος δήλωσε ότι «εμείς προτείνουμε μέτρα που να δίνουν και ασφάλεια και να προσπαθούν να αφήσουν τη Μύκονο να κρατήσει το χαρακτήρα της. Να επιβληθεί ξανά η χρήση μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, ιδίως στον παραδοσιακό οικισμό. Ζητάμε να γίνεται ανανέωση του Green Pass ανά 72 ώρες για να μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο νησί οι ανεμβολίαστοι τουρίστες».

Πώς αντιδρά η τοπική κοινωνία

«Η πανδημία είναι μεγάλο πρόβλημα. Τα κρούσματα είναι πολλά. Εισέρχονται πολλά κρούσματα, τα οποία δεν τα περιμέναμε», δήλωσε ο Αλέξανδρος Κουκάς, αντιδήμαρχος Μυκόνου, ο οποίος πρόσθεσε ότι «πιαστήκαμε λίγο αδιάβαστοι».

Σχολιάζοντας την απόφαση των τοπικών αρχών ο κ. Κουκάς είπε ότι απόφασή μας είναι να «βοηθήσουμε όλοι μαζί μέσα σε αυτό το διάστημα να πάρουμε μέτρα για να κατεβάσουμε τα κρούσματα» και όπως δήλωσε: «Οι επιχειρηματίες και ο Δήμος θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να επιβάλουν στους εργαζόμενους να εμβολιαστούν έστω και τώρα».

Από την πλευρά του ο Συμεών Μεταλλίδης, αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολόγιας δήλωσε ότι «το μεγάλο πρόβλημα στα νησιά είναι η αθροιστική επίπτωση» και ανέφερε ότι όταν ξεφεύγουν τα πράγματα σε μια περιοχή δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιορίσεις τα πράγματα, από τα περιοριστικά μέτρα.

in.gr