Κατρίνης: Αβοήθητοι οι καταναλωτές μπροστά στο νέο κύμα ακρίβειας

Με σημερινή του δήλωση ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, τοποθετήθηκε για τις τιμές βασικών ειδών διατροφής. 

«Οι Έλληνες πολίτες, καθημερινά, βλέπουν να αυξάνονται οι τιμές σε βασικά είδη διατροφής αλλά και σε μια σειρά άλλων προϊόντων. Μετά από πολλά χρόνια, ο πληθωρισμός και οι ανατιμήσεις κάνουν ξανά την εμφάνιση τους στην Ελλάδα, πλήττοντας τους ασθενέστερους οικονομικά συνανθρώπους μας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κατρίνης.

Στη συνέχεια, τονίζει ότι το ΚΙΝΑΛ προειδοποίησε εγκαίρως την κυβέρνηση ζητώντας τη λήψη μέτρων και τη διενέργεια ελέγχων. «Η κυβέρνηση όμως του κ. Μητσοτάκη έχει επιλέξει το ρόλο του αδιάφορου και παθητικού θεατή» σημειώνει ο βουλευτής Ηλείας.

«Όταν δεν αποδίδει την αύξηση των βασικών ειδών διατροφής στην αύξηση της τιμής των καυσίμων και του μεταφορικού κόστους, αναμένει από την αγορά να αυτορυθμιστεί. Δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για στοχευμένους ελέγχους στην αγορά απέναντι σε υπαρκτά πλέον ζητήματα αισχροκέρδειας και αδικαιολόγητων ανατιμήσεων. Η αδράνεια και η αδιαφορία της κυβέρνησης έχουν κόστος για τους πολίτες και την κοινωνική συνοχή», καταλήγει ο κ. Κατρίνης.

ot.gr