Ιταλία: Μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχει εμβολιαστεί το 60% των πολιτών

Διανύουμε το τελευταίο μίλι, μέχρι τα τέλη του μηνός θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο το 60% των Ιταλών, δηλώνει ο ειδικός επίτροπος για τον εμβολιασμό, στρατηγός Φιλιουόλο

Ο ειδικός επίτροπος για την εφαρμογή της στρατηγικής εμβολιασμού στην Ιταλία, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, αναφέρθηκε στα τελευταία στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη χορήγηση των σκευασμάτων κατά του κοροναϊού.

«Διανύουμε το τελευταίο μίλι, έχουμε ακόμη λίγο δρόμο μπροστά μας. Έως τα τέλη Ιουλίου θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο το 60% των πολιτών άνω των δώδεκα ετών», δήλωσε σήμερα ο Φιλιουόλο. Μέχρι τώρα το ποσοστό των πλήρως εμβολιασθέντων είναι 55%, ενώ το 65% των κατοίκων της χώρας έχει λάβει την πρώτη δόση.

«Θεωρώ ότι οι Ιταλοί κατάλαβαν ότι το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο για να αφήσουμε πίσω μας την τόσο δύσκολη αυτή περίοδο. Πρέπει να επιμείνουμε. Το πράσινο πάσο και τα εμβόλια είναι δυο βασικής σημασίας όπλα, διότι όταν εμβολιαζόμαστε γινόμαστε πιο ελεύθεροι», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν, τέλος, ότι κατά τις τελευταίες τριάντα ημέρες, το 71% όσων εισήχθησαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας και το 69% των ασθενών του covid 19 που έχασαν την μάχη για τη ζωή, δεν είχαν λάβει ούτε μια δόση εμβολίου.

Πηγή: ΑΠΕ

in.gr