Ραντεβού για εμβόλιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι θέλουν να το ακυρώσουν ή να το αλλάξουν

Ποιοι δικαιούνται εμβολιασμό κατ’ οίκον.

Ραντεβού για εμβόλιο: Ελεύθεροι να ακυρώσουν ή να αλλάξουν όσες φορές θέλουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού είναι πλέον οι πολίτες, καθώς έχει αρθεί η σχετική «ποινή μπλοκαρίσματος».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των διευκολύνσεων των πολιτών έχει ενταχθεί και η κατάργηση της ποινής που ίσχυε αν κάποιος πολίτης άλλαζε για περισσότερες από 2 φορές το ραντεβού του.

Η «ποινή» ήταν αποκλεισμός έξι ημερών από τα ραντεβού.

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό πώς θα μπορούν να εμβολιαστούν οι πολίτες όλων των ηλικιών την ίδια ημέρα, αρκεί βέβαια να υπάρχει διαθεσιμότητα στο εμβολιαστικό κέντρο της επιλογής τους.

Παράλληλα, η πλατφόρμα για να δηλώνουν οι γιατροί τους ασθενείς, προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού για τα άτομα με δυσκολίες έχει ανοίξει από την Τρίτη (20/07).

Τα άτομα που δικαιούνται εμβολιασμό κατ’ οίκον είναι:

Άτομα με προβλήματα κινητικότητα
Άτομα σε κλινήρη κατάσταση
Άτομα με βαριά ψυχική ή νοητική στέρηση
Υπενθυμίζεται πως ο εμβολιασμός, αποκλειστικά με Johnson & Johnson, θα γίνεται από ιδιώτες γιατρούς ή κινητά συνεργεία, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιούνται σε εύλογο διάστημα.

in.gr