Κοροναϊός: Έξαρση κρουσμάτων στις παιδικές κατασκηνώσεις

Συνολικά, οι παιδικές κατασκηνώσεις της Βόρειας Ελλάδας έχουν καταγράψει 100 κρούσματα

Έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες σε κατασκηνώσεις στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καβάλα, στη Σιθωνία και τη Κασσάνδρα.
Όσο περνούν οι μέρες ολοένα και περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται. Συνολικά, οι παιδικές κατασκηνώσεις της Βόρειας Ελλάδας έχουν καταγράψει 100 κρούσματα.

Τα 50 από αυτά εντοπίζονται στη μεγάλη παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή της Κασσάνδρας στην Χαλκιδική.  Άλλα 8 κρούσματα εντοπίστηκαν στην παιδική κατασκήνωση της Καβάλας, η οποία έχει εκκενωθεί προληπτικά κι έχει ξεκινήσει η απολύμανση των χώρων.

Τέλος, άλλα 3 κρούσματα εντοπίστηκαν στην παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή της Σιθωνίας στην Χαλκιδική. Η συγκεκριμένη κατασκήνωση θα λήξει σήμερα νωρίτερα από το προβλεπόμενο, προκειμένου να απολυμανθούν οι χώροι.

Ο φόβος και η ανησυχία αυξάνονται, καθώς τα κρούσματα ενδέχεται να αυξηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς λόγω της ηλικίας των παιδιών, στα ομαδικά αθλήματα και τα παιχνίδια, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κρατηθούν αποστάσεις και η εξάπλωση είναι ιδιαίτερα γρήγορη.

in.gr