Φωτιά στην Εύβοια – Έκκληση να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Ξεκίνησαν τις ρίψεις τα αεροσκάφη

Τουλάχιστον 150 σπίτια κάηκαν

Ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος στα μέτωπα της φωτιάς στη Λίμνη της Εύβοιας και ήδη επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και το ελικόπτερο, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή.

Τη μάχη με τις φλόγες δίνει επίσης και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετά την αρχική αδυναμία των εναέριων μέσων να πραγματοποιήσουν ρίψεις, λόγω των πυκνών καπνών και κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού σήμερα στις 6.30 το πρωί αποφασίστηκε «να αυξηθούν τα πυροσβεστικά οχήματα στα 32 τουλάχιστον, ενώ διατίθεται η μέγιστη δύναμη σε υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών».

«Πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές, τα στελέχη του δασαρχείου, της περιφέρειας και του δήμου έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλη τη νύχτα για να συγκρατήσουν τις φλόγες. Συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, γιατί έχουμε μπροστά μας πολύ και δύσκολο δρόμο» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

«Στάχτη» έγιναν τουλάχιστον 150 σπίτια

Η καταστροφή που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά είναι τεράστια, καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 150 καμένες κατοικίες.

Σύμφωνα με το eviaportal.gr, οι δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή τα μεσάνυχτα αποτελούνταν από αποτελούσαν 95 πυροσβέστες, με 35 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων.

Στις 03:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης δόθηκε εντολή να εκκενωθούν ακόμα δυο χωριά, η Κουρκουλοί και η Σκεπαστή με την πυροσβεστική να ζητάει απο τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς Κεχριές.

Ο Φάνης Σπανός, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ζήτησε να κηρυχτεί ο δήμος Ελυμνίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διάστασης που έλαβε η πυρκαγιά.

in.gr