Φωτιά στην Ηλεία – Εκκενώνονται ακόμη οκτώ κοινότητες του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας λόγω της φωτιάς

Πρόκειται για τις κοινότητες Βύλιζα, Πεύκες, ‘Ανω – Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμένα και Βίλλια, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για την κοινότητα Χελιδόνι

Εντολή για την εκκένωση οκτώ ακόμη κοινοτήτων του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας έδωσε η Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για τις κοινότητες Βύλιζα, Πεύκες, ‘Ανω – Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμένα  και Βίλλια, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για την κοινότητα Χελιδόνι.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το μέτωπο της φωτιά είναι πολύ μεγάλο και αυτή την ώρα απειλείται το χωριό Βύλιζα.

Δραματικές στιγμές αυτή την ώρα σε Βύλιζα και Χελιδόνι

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή στα οχήματα της Πυροσβεστικής να παραμείνουν σε ασφαλές σημείο καθώς η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη για την ασφάλεια των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με το ilialive μεγάλο πρόβλημα αποτελεί για την δουλειά των πυροσβεστών η άρνηση κατοίκων των περιοχών αυτών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, οι οποίοι καταβάλλουν πραγματικό αγώνα προκειμένου να τους μεταπείσουν και να σώσουν τις ζωές τους.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ενημερώθηκαν από το 112 να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν σε ασφαλές σημείο. 

in.gr