Χαρδαλιάς – 56 πυρκαγιές σε εξέλιξη – Θα υπάρχουν διακοπές ρεύματος, φόβος για τους ισχυρούς ανέμους

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για την πορεία των πυρκαγιών που καίνε τη μισή Ελλάδα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε τη ζοφερή κατάσταση που υπάρχει αυτή την ώρα αναφορικά με τις πυρκαγιές. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι υπάρχουν 56 πυρκαγιές, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη σε όλα αυτά τα μέτωπα.

Οι σημαντικότερες είναι σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Ηλεία, Ανατολική Μάνη, Φθιώτιδα και Γρεβενά. Το 112 έχει στείλει 13 μηνύματα για εκκένωση περιοχών και απομάκρυνση κατοίκων από σημεία τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο.

Για τη φωτιά στην Αττική σημείωσε ότι πέρασε τις προηγούμενες ώρες και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού, ενώ υπάρχουν αναζωπυρώσεις. Επίσης, σημείωσε ότι η πυρκαγιά έχει περάσει και προς τη λίμνη Μαραθώνα. Υπάρχουν ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις. «Καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για να μην υπάρξει βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στο Κρυονέρι. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Επιχειρούν 450 πυροσβέστες, 40 πεζοπόρα τμήματα και 150 οχήματα.

Επικίνδυνες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην Εύβοια

Για τη φωτιά στην Εύβοια τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Εκεί επιχειρούν 240 πυροσβέστες. «Ενισχύονται τα εναέρια μέσα, ήδη επιχειρεί το ρωσικό Beriev στο Μαντούδι. Η φωτιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Κύριος στόχος μας είναι η αποκοπή του μετώπου προς τη νότια πορεία του», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι στην Ηλεία υπήρξε και νέο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία. Εκεί επιχειρούν 310 πυροσβέστες. Μέχρι τώρα έχουν εκκενωθεί 32 οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή.

Έπειτα, ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος στην Αττική, ενώ οι Αρχές φοβούνται την ενίσχυση των ανέμων, που θα φτάσουν μέχρι και τα 6 μποφόρ τις επόμενες ώρες, όπως άλλωστε έχουν προβλέψει οι μετεωρολόγοι.

in.gr