Φωτιές στην Ελλάδα – Τα σκίτσα που αποτυπώνουν την καταστροφή

Οι φωτιές στην Ελλάδα έχουν γίνει θέμα στον παγκόσμιο Τύπο, ενώ η καταστροφή έχει αποτυπωθεί και σε συγκλονιστικά σκίτσα.

Οι φωτιές στην Ελλάδα από τη Βαρυμπόμπη και την Ηλεία μέχρι την Εύβοια έχουν γίνει θέμα στα διεθνή ΜΜΕ, καθώς οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Μια από τις φωτογραφίες που έχουν συγκλονίσει είναι του φωτογράφου του SOOC, Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, από τις Γούβες, την ώρα που η πύρινη λαίλαπα έχει φτάσει στο χωριό.

Η εικόνα, έγινε μέσα σε λίγες ώρες viral. Μια εικόνα που θυμίζει την «Κραυγή» του Έντβαρντ Μουνκ. Μια ηλικιωμένη γυναίκα βγάζει μια τελευταία κραυγή πριν δει το σπίτι της να τυλίγεται στις φλόγες, ανήμπορη να παρέμβει για να το σώσει.

Ο σκιτσογράφος Χρήστος Παπανίκος με βάση αυτή τη φωτογραφία έκανε το παρακάτω σκίτσο για να αποτυπώσει και αυτός, με τον δικό του τρόπο, την απόγνωση που νιώθουν οι κάτοικοι στην Εύβοια.

Τις προηγούμενες μέρες ο ίδιος σκιτσογράφος είχε κάνει παρόμοια σκίτσα για τις συνέπειες των μεγάλων πυρκαγιών που άφησαν πίσω στους στάχτη, καμένα σπίτια, ζώα και δέντρα.

Στο παραπάνω σκίτσο, επισημαίνει τις αντιδράσεις που υπάρχουν στα social media σε σχέση με τις πυρκαγιές.

in.gr