Φωτιές – Την Πέμπτη η συνέντευξη Τύπου του Μητσοτάκη

Η συνέντευξη θα λάβει χώρα στις 12:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Την προσεχή Πέμπτη, 12 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών στη χώρα.

Η συνέντευξη θα λάβει χώρα στις 12:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις φωτιές και της ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών.

Το τηλεοπτικό μήνυμα

Υπενθυμίζεται πως, με τη φωτιά ακόμη να καίει στην Εύβοια, την Αττική και τις άλλες πυρόκληκτες περιοχές να μετρούν τις τεράστιες πληγές τους, και την κριτική απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών να φουντώνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε μήνυμα στο ελληνικό λαό.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να επικοινωνήσει με αυτόν τον τρόπο με τους πολίτες σε δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, βγαίνοντας μπροστά.

Αυτό που διαφοροποιεί το χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού είναι ότι για πρώτη φορά τόσο άμεσα αναγνώρισε ότι φέρει ευθύνη η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός για αυτήν την άνευ προηγουμένου καταστροφή και δεσμεύθηκε για απόδοση ευθυνών – αν και, όπως λένε οι επικριτές του, με ένα τρόπο γενικό και διπλωματικό που δεν εγγυάται ότι η παραδοχή αυτή δεν έγινε μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Αντίθετα, ξεκάθαρη ήταν η «συγγνώμη» που ζήτησε ο πρωθυπουργός πρωτίστως από τους πυρόπληκτους για ό,τι δεν λειτούργησε σωστά.

«Πρώτος εγώ ζητώ συγνώμη για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν» είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «οι τυχόν αστοχίες θα εντοπιστούν. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει». Ωστόσο, τόνισε «το πρώτο ζητούμενο αυτήν την ώρα είναι οι λύσεις», στέλνοντας 7+1 μηνύματα και δεσμεύσεις.

in.gr