Πελώνη – Προχωράμε τάχιστα στις αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους – Τι είπε για τον Χαρδαλιά

Σύμφωνα με την κ. Πελώνη το στοίχημα είναι να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα γρήγορα στον χειρισμό αυτής της κρίσης.

«Πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές που καίνε για μέρες περιοχές της χώρας, αφανίζοντας, ζώα, περιουσίες, δασικές εκτάσεις και εκτάσεις πρασίνου.

«Αναγνωρίζουμε τον πόνο των ανθρώπων», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως τα κυβερνητικά στελέχη δεν είναι καθόλου ικανοποιημένα από αυτό που έγινε.

Ερωτηθείσα σχετικά είπε στον Σκάι, ότι όλες οι παραιτήσεις όλων των κυβερνητικών στελεχών είναι πάντα στο συρτάρι του πρωθυπουργού, ενώ για τον κ. Χαρδαλιά επεσήμανε ότι «έχει υπερβάλει εαυτόν». Παράλληλα υποστήριξε,  ότι είναι πολύ εύκολο να κρίνει κάποιος απ’ έξω.

Τάχιστα οι αποζημιώσεις

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπήρχε συνεχής ενημέρωση για τη μάχη με τα πύρινα μέτωπα. Όσον αφορά, δε, τα εναέρια μέσα, εξήγησε ότι δεν πετούν όλα ταυτόχρονα και σε συνθήκες πυκνού καπνού.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις, η κα Πελώνη τόνισε πως «τα υπουργεία δούλευαν όλες αυτές τις μέρες για να προχωρήσουμε τάχιστα».

Για το πακέτο στήριξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες στις πυρόπληκτες περιοχές, που ανακοινώθηκε χθες, ανέφερε ότι το στοίχημα είναι να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα γρήγορα στον χειρισμό αυτής της κρίσης.

Πρόσθεσε τέλος,  ότι αύριο ο πρωθυπουργός θα δώσει αναλυτική συνέντευξη τύπου για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις πυρκαγιές.

in.gr