Εύβοια – Όταν μια φωτογραφία αποτυπώνει την τραγωδία – Ο «σούπερ ήρωας» που έκανε την Βαλεντίνα να σταματήσει να κλαίει

Σαν ένας σούπερ ήρωας, ο φωτογράφος Νίκος Χριστοφάκης, βλέποντας τα δακρυσμένα μάτια της μικρής Βαλεντίνας, έτρεξε να τη βοηθήσει να σταματήσει να κλαίει και να την παρηγορήσει.

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η φωτογραφία με την μικρή Βαλεντίνα, που αποτυπώθηκε να κλαίει απελπισμένη βλέποντας το χωριό της να καίγεται, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Ο Γιώργος Μουτάφης κατέγραψε με το φακό του το θλιμμένο πρόσωπο της μικρής Βαλεντίνας, η οποία φοβόταν για τη ζωή του πατέρας της.

Ο καθένας αυτές τις δύσκολες μέρες, που η χώρα είχε τυλιχτεί στις φλόγες, προσπάθησε να βάλει το δικό του λιθαράκι να βοηθήσει όσο μπορεί.

Έτσι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, που βρέθηκαν στα πύρινα μέτωπα.

Σαν ένας σούπερ ήρωας, ο φωτογράφος Νίκος Χριστοφάκης, βλέποντας τα δακρυσμένα μάτια της μικρής Βαλεντίνας, έτρεξε να τη βοηθήσει να σταματήσει να κλαίει και να την παρηγορήσει.

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν τι βλέπει αυτό το κοριτσάκι και τι του μένει κι επειδή κι εγώ είμαι πατέρας σκέφτηκα το δικό μου το παιδί» περιγράφει στην ΕΡΤ ο φωτογράφος.

«Ήταν μια στιγμή η οποία ήταν αυθόρμητη και ανθρώπινη, από εκεί και πέρα μας είχαν πει να πάμε στις Γούρνες που ήταν και το σπίτι της μικρής Βαλεντίνας και καθώς γυρνούσαμε επειδή οι φλόγες κατέβαιναν προς το χωριό συνάντησα κι έναν άλλον συνάδελφο. Στην άκρη του δρόμου ήταν ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο. Αμέσως χωρίς να δω ότι υπάρχει κάποιο άτομο μέσα πλησιάσαμε να δούμε τι συμβαίνει» αναφέρει.

«Παρατήσαμε ότι μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχε ένα κοριτσάκι και λίγο πιο πέρα η μητέρα της. Αφού βγάλαμε κάποιες φωτογραφίες εν κινήσει, παρατηρήσαμε ότι έκλαιγε. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν τι βλέπει αυτό το κοριτσάκι και τι του μένει κι επειδή κι εγώ είμαι πατέρας σκέφτηκα το δικό μου το παιδί.

»Γύρισα στο αυτοκίνητό μου γιατί είχε αφήσει κάποια πράγματα ο γιος μου. Βρήκα έναν χάρακα με κάτι σούπερ ήρωες και το έδωσα στο κοριτσάκι λέγοντάς του ‘’μην ανησυχείς έχει πάει να βοηθήσει το χωριό θα γυρίσει και να είσαι πολύ περήφανη για αυτόν’’».

Όπως τονίζει ο ίδιος, ελπίζει τα καρέ τους να μείνουν, να τα θυμόμαστε, ώστε να μην επαναληφθούν.

in.gr