Με τι καιρό θα φύγουν οι ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου – Η πρόβλεψη Αρναούτογλου για τις επόμενες 6 μέρες

Οι αδειούχοι σήμερα θα ταξιδέψουν με αίθριο καιρό, ωστόσο αυτοι που θα κατευθυνθούν προς Κυκλάδες, πρέπει να γνωρίζουν ότι αναμένονται ισχυροί άνεμοι 6 μποφόρ,

Αυξημένη είναι η κίνηση από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο Λιμάνι του Πειραιά, με αφορμή την έξοδο των αδειούχων του Αυγούστου, που βαίνει προς κορύφωση, δύο μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Οι αδειούχοι θα ταξιδέψουν με αίθριο καιρό, ωστόσο αυτοι που θα κατευθυνθούν προς Κυκλάδες, πρέπει να γνωρίζουν ότι αναμένονται ισχυροί άνεμοι 6 μποφόρ, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ειδικότερα, για σήμερα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 25 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 26 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 26 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 35 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως τις θερμές ώρες στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες 6 μέρες

Για τον καιρό του Δεκαπενταύγουστου έκανε ανάρτηση ο Σάκης Αρναούτογλου, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ σημειώνει ότι στις 15 Αυγούστου, που είναι Κυριακή, θα υπάρχει ηλιοφάνεια, αλλά ενισχυμένος θα είναι ο βοριάς, ανάμεσα στα 6 και στα 7 μποφόρ στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο 14 Αυγούστου, ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει ότι η θερμοκρασία θα είναι επίσης στους 33 βαθμούς, ενώ θα υπάρχουν τοπικές μπόρες και καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Ενισχυμένος θα είναι ο βοριάς (6 – 7 μποφόρ) στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Για τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, η θερμοκρασία θα ανέβει στους 35 βαθμούς Κελσίου. Τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια, ενώ θα υπάρχει εξασθένηση του βοριά στα ανατολικά.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSakisArnaoutoglouForecasts%2Fposts%2F378390100317357&show_text=true&width=500

Αυξημένη κίνηση

Η κίνηση από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο Λιμάνι του Πειραιά ήταν αυξημένη.

Οι ουρές των αυτοκινήτων αλλά και των επιβατών στο σημείο είναι μεγάλες, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην επιβίβαση.

Οι πολίτες εμφανίζονται ενημερωμένοι σχετικά με τα έγγραφα που πρέπει να φέρουν μαζί τους προκειμένου να ταξιδέψουν, αλλά και για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν κατά την επιστροφή τους από τους προορισμούς τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιβάτες κατά την επιστροφή τους από τα νησιά προς τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας οφείλουν να επιδείξουν στις αρμόδιες Αρχές πριν την επιβίβασή τους: α) είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είτε β) αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο.

Στο δεύτερο περιλαμβάνονται μοριακό, rapid αλλά και self-test εφόσον έχει έχουν διενεργηθεί 24 ώρες πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι. Το περασμένο διάστημα τα self-tests αποτελούσαν «ισχυρή σύσταση» για τους ταξιδιώτες, ωστόσο η νέα ΚΥΑ έχει αλλάξει τα δεδομένα για τις μετακινήσεις από τα νησιά καθώς πλέον καθίστανται υποχρεωτικά.

Παράλληλα, οι έλεγχοι στα λιμάνια της χώρας είναι εξονυχιστικοί σε όλους τους επιβάτες προκειμένου να τηρηθούν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όσοι δε διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, δεν επιβιβάζονται.

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις προς τα νησιά, εξακολουθούν τα ισχύουν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, με τους επιβάτες να χρειάζεται να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν, ή PCR τεστ που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών, ή rapid test εντός των τελευταίων 48 ωρών, ή πιστοποιητικό νόσησης.

in.gr