Μίκης Θεοδωράκης – Το «παρών» του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Γαλατά Χανίων για το ύστατο χαίρε

Ο σεβασμός του Βαγγέλη Μαρινάκη, προς το πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη είναι απόλυτος και ο πρόεδρος του Ολυμπιακο συνόδευσε τον σπουδαίο Έλληνα μέχρι την τελευταία του κατοικία

Στο Γαλατά Χανίων βρέθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη. Ο σεβασμός του Βαγγέλη Μαρινάκη, προς το πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη είναι απόλυτος και ο πρόεδρος του Ολυμπιακο συνόδευσε τον σπουδαίο Έλληνα μέχρι την τελευταία του κατοικία.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε σήμερα στην αθανασία και ο ελληνικός λαός πενθεί. Ο Μίκης κράτησε στις πλάτες του την Ελλάδα και εκείνη θα τον παραδώσει δαφνοστεφανωμένο στην αιωνιότητα» είχε τονίσει ο κ. Μαρινάκης όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Μίκη.

«Μίκη, θα θυμάμαι πάντα τις ατέλειωτες συζητήσεις μας, το λαμπρό σου μυαλό και το μέγα πάθος σου για την Ελλάδα» πρόσθετε ο κ. Μαρινάκης αναφερόμενος στην προσωπική του σχέση με τον εκλιπόντα και κατέληγε ευχαριστώντας τον Μίκη Θεοδωράκη «για το Παγκόσμιο έργο σου, για τους αγώνες σου για την πατρίδα και για τα ατέλειωτα συναισθήματα που μας χάρισες με τη μουσική σου».

Άλλωστε εκτός όλων των άλλων τους ένωνε η κρητική καταγωγή αλλά και το γεγονός ότι, ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε «ερυθρόλευκος» και δεν έκρυβε τη λατρεία του για τον Ολυμπιακό, ενώ και ο ερυθρόλευκος σύλλογος είχε τιμήσει τον Μίκη για την προσφορά του στην τέχνη.    

Πηγή in.gr