ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για ΔΕΔΔΗΕ – Η ΔΕΗ χάνει ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία της

Την αντίθεσή της στη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι «είναι αδιανόητη η εμμονή σε μια απόφαση που δεν επιβάλλεται από καμιά υποχρέωση»

«Η ΔΕΗ χάνει ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία της: εκείνο που εξασφαλίζει τα έσοδά της και, τελικά, την ίδια τη δύναμη της εταιρείας και του ομίλου γενικότερα», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, σε ανακοίνωση για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

«Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ», προσθέτει, «έχει εκφράσει την αντΔΕΔίθεσή της στη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, γιατί πιστεύουμε ότι τα δίκτυα Διανομής και Μεταφοράς, που αποτελούν μονοπωλιακές δραστηριότητες και έχουν διασφαλισμένη κερδοφορία, πρέπει να παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο».

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ, «είναι αδιανόητη η εμμονή σε μια απόφαση, που δεν επιβάλλεται από καμιά υποχρέωση του ενωσιακού δικαίου ή αναγκαστική συμμόρφωση (μνημόνια). Και αυτό πρέπει να εξηγηθεί, τόσο από τη διοίκηση της ΔΕΗ, όσο και από την κυβέρνηση!».

«Το ενδιαφέρον που έδειξαν μεγάλα επενδυτικά funds δείχνει πόσο ‘βέβαιη’ και ‘σίγουρη’ θεωρούν την επένδυση στο ΔΕΔΔΗΕ», σημειώνει τέλος η Ομοσπονδία, αναφερόμενη στα εγγυημένα έσοδα από τη διαχείριση του δικτύου.

in.gr