Πρόεδρος ΙΝΚΑ – Η ακρίβεια θα κρατήσει όλο το 2022 – Αν αυξηθεί και η ΔΕΗ ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος

«Ο,τι ανεβαίνει στην Ελλάδα δεν κατεβαίνει», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ

Στην δυσοίωνη πρόβλεψη ότι η ακρίβεια σε σειρά προϊόντα και υπηρεσίες θα κρατήσει καιρό, προέβη ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Γιώργος Λεχουρίτης.

«Η ακρίβεια επισκιάζει την αγορά» τόνισε, προσθέτοντας ότι φρούτα και λαχανικά όπως ροδάκινα, σύκα, και αγγούρια πωλούνται σε αδιανόητες τιμές.

Σχολιάζοντας την αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά επεσήμανε στο Open, πως «ό,τι ανεβαίνει στην Ελλάδα δεν κατεβαίνει. Αν αυξηθεί και η ΔΕΗ ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος. Το καλάθι της νοικοκυράς δεν γεμίζει πια. Δεν αυξήθηκαν οι μισθοί, δεν αυξήθηκαν οι συντάξεις με αποτέλεσμα είτε να υποσιτίζεται είτε να παίρνει αμφιβόλου ποιότητας τρόφιμα. Οι καταναλωτές πρέπει να αντιδράσουν. Oι πολιτικές βοήθειας και επιδομάτων δεν αρμόζουν. Η ακρίβεια θα κρατήσει πολύ περισσότερο, ίσως και όλο το 2022!»

«Aποκλιμάκωση μετά τα Χριστούγεννα»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών), Παναγιώτης Λιαργκόβας, ανέφερε στην ίδια πηγή,  ότι «η ακρίβεια αυτή θα είναι παροδική, μέχρι τα Χριστούγεννα, μετά θα έχουμε αποκλιμάκωση. Πέρυσι είχαμε μείωση στην παραγωγή και φέτος μεγάλη ζήτηση. Ευθύνεται και η κλιματική αλλαγή». Ο κ. Λιαργκόβας αναφερόμενος στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης σημείωσε ότι θα βοηθήσουν.

in.gr