Ηλιόπουλος – Απαράδεκτο το πρωτόκολλο για το άνοιγμα των σχολείων – Κινδυνεύουν να γίνουν επιταχυντής της πανδημίας

Ο κ.Ηλιόπουλος σημείωσε την ανάγκη “να είναι μέχρι 15 παιδιά ανά τμήμα, να κάθεται ένα παιδί σε κάθε θρανίο και να γίνονται δύο μοριακά τεστ κάθε βδομάδα για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές”

«Απαράδεκτο και επικίνδυνο» χαρακτηρίζει το πρωτόκολλο σύμφωνα με το οποίο άνοιξαν σήμερα τα σχολεία ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κυβέρνηση για άλλη μια χρονιά ανοίγει τα σχολεία με τον τρόπο που τα έκλεισε. Με 25 παιδιά ανά τμήμα και με ένα πρωτόκολλο αναστολής το οποίο λέει ότι τα τμήματα θα λειτουργούν μέχρι να νοσήσουν το 50%+1 των μαθητών και των μαθητριών» αναφέρει, σε on camera δήλωσή του, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Καλούμε έστω και τώρα να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών έτσι ώστε να “σπάσουν” τα τμήματα και να αραιώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες”, υπογραμμίζει, σημειώνοντας την ανάγκη “να είναι μέχρι 15 παιδιά ανά τμήμα, να κάθεται ένα παιδί σε κάθε θρανίο και να γίνονται δύο μοριακά τεστ κάθε βδομάδα για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές”.

«Αν δεν ακολουθήσουμε αυτή τη διαδρομή, δυστυχώς τα σχολεία για άλλη μια φορά θα γίνουν επιταχυντής της πανδημίας και η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ολόκληρη η δήλωση

Πιο αναλυτικά ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει:

«Να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλα τα παιδιά, στις οικογένειές τους και στους εκπαιδευτικούς. Μια χρονιά δημιουργική και πάνω απ’ όλα με υγεία και ασφάλεια. Δυστυχώς, όμως, οι επιλογές της κυβέρνησης προωθούν την ανασφάλεια.

Η κυβέρνηση για άλλη μια χρονιά ανοίγει τα σχολεία με τον τρόπο που τα έκλεισε. Με 25 παιδιά ανά τμήμα και με ένα πρωτόκολλο αναστολής το οποίο λέει ότι τα τμήματα θα λειτουργούν μέχρι να νοσήσουν το 50%+1 των μαθητών και των μαθητριών. Κάτι απαράδεκτο και επικίνδυνο. Κάτι που με βάση τους ειδικούς μπορεί να δώσει ακόμα και περισσότερα από 100 κρούσματα για κάθε τμήμα μέσα στην κοινότητα.

Με αυτή την έννοια καλούμε έστω και τώρα, έστω στο και πέντε, να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών έτσι ώστε να “σπάσουν” τα τμήματα και να αραιώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες, να μπορούν να είναι μέχρι 15 παιδιά ανά τμήμα, να κάθεται ένα παιδί σε κάθε θρανίο και να γίνονται δύο μοριακά τεστ κάθε βδομάδα για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά και θα έχουμε μία σχολική χρονιά με ασφάλεια. Αν δεν ακολουθήσουμε αυτή τη διαδρομή, δυστυχώς τα σχολεία για άλλη μια φορά θα γίνουν επιταχυντής της πανδημίας και η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη».

in.gr