Αρκουμανέας – Το 20 με 25% των νέων κρουσμάτων είναι ανήλικοι

Ο κ. Αρκουμανέας, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο προειδοποίησε ότι κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα ισχύει τις επόμενες εβδομάδες.

Ηχηρή προειδοποίηση για την στροφή του κοροναϊού στις μικρές ηλικίες,  αποτελούν τα τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, σύμφωνα με τα οποία, το 20% με 25% των νέων κρουσμάτων ανήκει στις ηλικίες από 0-17 ετών.

Ο κοροναϊός, βάζει πλέον όλο και περισσότερο στο στόχαστρό του, παιδιά και εφήβους, με τον κ. Αρκουμανέα να τονίζει την ανάγκη της τήρησης των μέτρων αλλά και της συνέχισης των εμβολιασμών, λέγοντας ότι κάθε μέρα γίνονται κάποιες δεκάδες χιλιάδες εμβολιασμοί και μπορούν να πειστούν ακόμα περισσότεροι να εμβολιαστούν.

«Σε ύφεση τώρα αλλά δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει τις επόμενες μέρες»

Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα, αυτή τη στιγμή η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όλοι οι δείκτες καταγράφουν αποκλιμάκωση. Ο ίδιος, είπε στο ραδιόφωνο του Σκάι, ότι την περασμένη εβδομάδα η μείωση στα κρούσματα ανήλθε στο 24% σε σχέση με μια εβδομάδα πριν.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, πρόσθεσε ότι δεν επαληθευτήκαν οι εκτιμήσεις ακόμα και για 10.000 κρούσματα μετά τις διακοπές και υπογράμμισε ότι στον έλεγχο της πανδημίας βοηθά η διενέργεια των πολλών τεστ.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα ισχύει τις επόμενες εβδομάδες.

in.gr