Παιδότοποι – Ποια μέτρα ισχύουν για τη λειτουργία τους – Οι προτάσεις των επιχειρηματιών του χώρου

Οι παιδότοποι άνοιξαν την 1η Σεπτεμβρίου. Πώς εισέρχονται τα παιδιά, πώς οι γονείς.

Από την 1η Σεπτεμβρίου άνοιξαν οι παιδότοποι, ενώ οι επιχειρηματίες του κλάδου προτείνουν να αλλάξουν τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ. Για τα θέματα λειτουργίας τους μίλησε στην ΕΡΤ η Ευτυχία Μαρίνου, πρόεδρος του Συλλόγου Παιδότοπων Ελλάδας.

Ποια μέτρα ισχύουν

Τα παιδιά μπορούν να μπουν με self test αλλά χωρίς μάσκες, ενώ οι γονείς για να μπουν πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. «Δυσοίωνα και δύσκολα τα πράγματα», είπε για την ισχύουσα κατάσταση η κ. Μαρίνου. Η πρόεδρος του Συλλόγου εξήγησε ότι υπάρχουν και ανεμβολίαστοι γονείς διότι η ηλικιακή ομάδα των γονέων που φέρνουν παιδιά σε παιδότοπους είναι από 35 έως 49 ετών και, σύμφωνα με τα στοιχεία, η ομάδα αυτή είναι εμβολιασμένη κατά 50%. 

Οι προτάσεις των επαγγελματιών του χώρου, είναι στους παιδότοπους να ισχύουν τα self test που γίνονται στο σχολείο, διαφορετικά τα παιδιά θα πρέπει για το σύνολο των δραστηριοτήτων τους εκτός σχολείου να κάνουν 4-5 self test την εβδομάδα. Επίσης, για την εύρυθμη λειτουργία προτείνεται να γίνονται δεκτοί και γονείς με rapid test που τα κάνουν για να πάνε στις δουλειές τους.

in.gr