Μπογδάνος – Σάλος στον twitter, τον αποκαλούν «εθνικό ρουφιάνο»

Στα χιλιάδες τιτιβίσματα εκτός από το να στηλιτεύεται η ενέργεια του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ως «ρουφιανιά» δίνονται και άλλες προεκτάσεις με παραπομπές στις πρακτικές του φασισμού και των δοσιλόγων συνεργατών τους στην κατοχή. Στα πιο δημοφιλή trends σήμερα το «εθνικός ρουφιάνος»

Χωρίς προηγούμενο είναι ο σάλος που έχει προκληθεί από την ρατσιστική στοχοποίηση νηπίων από τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Η κίνησή του να αναπαράγει μέσω των social media δημοσίευμα που είχε ονόματα νηπίων μεταναστών έκανε ένα από τα πλέον δημοφιλή trend στο twitter το hashtag το «εθνικός ρουφιάνος».

Στα χιλιάδες τιτιβίσματα εκτός από το να στηλιτεύεται η ενέργεια αυτή ως ρουφιανιά δίνονται και άλλες προεκτάσεις με παραπομπές στις πρακτικές του φασισμού και των δοσιλόγων συνεργατών τους στην κατοχή.

Αρκετοί είναι αυτοί που θυμίζουν σωρεία ενεργειών του γαλάζιου βουλευτή για να στηλιτεύσουν την ακροδεξιά ατζέντα και πρακτική που ακολουθεί.

Ενδεικτική είναι η αναφορά που έκανε χρήστης στο twitter: «Εκ παραδρομής ο ύμνος των SS σε ραδιοφωνική εκπομπή του. Εκ παραδρομής ανέβασε όπλο και σφαίρες στο τουίτερ. Εκ παραδρομής θα έμπαινε με τανκς στην ΕΡΤ. Εκ παραδρομής στοχοποιεί 5χρονα δημοσιεύοντας τα ονόματά τους Όποιος συμπεριφέρεται σαν ναζιστής, είναι ναζιστής».

Κάποιοι υπενθύμιζαν τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ στη Βουλή Θανάση Παφίλη όπου με άλλη αφορμή είχε δηλώσει: «Τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος…»

Δεν λείπουν μάλιστα και οι ιστορικές αναδρομές στους ναζί και τις διώξεις κατά των Εβραίων αλλά και τους κουκουλοφόρους – δοσιλόγους της κατοχής που κατέδιδαν πατριώτες στους κατακτητές.

«Αν ζούσαμε 90 χρόνια πίσω η λίστα θα ήταν γεμάτη με ονοματεπώνυμα Εβραίων» έγραψε κάποιος χρήστης του twitter.

Για «επιστράτευση παλιών γνωστών μεθόδων» έγραψε κάποιος άλλος αναρτώντας φωτογραφίες κουκουλοφόρων της κατοχής.

Δεν πέρασε βέβαια ασχολίαστο ούτε η προσπάθεια του βουλευτή να «μαζέψει» την πρώτη ανάρτηση και να αποστασιοποιηθεί από το site, το δημοσίευμα του οποίου με τα ονόματα των νηπίων μεταναστών αναπαρήγαγε μέσω των social media.

in.gr