ΕΝΦΙΑ 2021 – Πληρωμή πρώτης δόσης τέλος Σεπτεμβρίου ή δύο δόσεις τον Οκτώβριο  

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται με βάση τις παλαιές αντικειμενικές αξίες  οι οποίες ισχύουν έως το τέλος του 2021 και με τις ίδιες εκπτώσεις και απαλλαγές


Μαρία Βουργάνα

Toν νέο λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ στέλνει η ΑΑΔΕ σε 7,3 εκατ. ιδοκτήτες ακινήτων. Στις 20-21 Σεπτεμβρίου η ΑΑΔΕ αναμένεται να ξεκινήσει την ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών του φόρου ακινήτων και το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να πληρώσουν τις δυο πρώτες δόσεις του φόρου (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) μέχρι το τέλος Οκτωβρίου χωρίς να επιβαρυνθούν με το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής της δόσης του Σεπτεμβρίου.

Βέβαια, όσοι θέλουν να εξοφλήσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου κερδίζοντας έτσι τις 6 μηνιαίες δόσεις. Όπως δήλωσε  μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο υπουργός Οικονομικών  Χρήστος Σταϊκούρας, «η δική μου προσέγγιση είναι ότι πρέπει να δώσουμε στους πολίτες και τις δύο δυνατότητες. Είναι κάτι που θα αξιολογήσουμε την κατάλληλη στιγμή».

Press conference at the Ministry of Finance by the Minister of Finance Christos Staikouras and the General Secretary of AADE George Pitsilis, in Athens, on August 1, 2019 / Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργίο Οικονομικών απο τον Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή για τα ηλεκτρονικά βιβλία, στην Αθήνα, 1 Αυγούστου, 2019

Σημειώνεται ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται με βάση τις παλαιές αντικειμενικές αξίες  οι οποίες ισχύουν έως το τέλος του 2021 και με τις ίδιες εκπτώσεις και απαλλαγές.

Εξι μηνιαίες δόσεις

Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιηθεί και φέτος σε έξι μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και την τελευταία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

ot.gr