Κώστας Τζιούμης: «Τρέχουμε αντιπλημμυρικά έργα αξίας 1.800.000 € στο Δήμο μας»

Την τοπική κοινότητα Γαρέας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, την Πέμπτη (17.9.2021), προκειμένου να διαπιστώσει, εκ του σύνεγγυς, την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή.

Πρόκειται για τρία αντιπλημμυρικά έργα τα οποία αφορούν τις δημοτικές ενότητες Τεγέας, Μαντινείας και Κορυθίου, με συνολικό προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή εξελίσσεται ο καθαρισμός στον ποταμό Δολιανίτη και τα φερτά υλικά χρησιμοποιούνται για τα αναχώματα των ποταμών τα οποία είχαν πέσει από τις πλημμύρες του 2016.

«Καθαρίζονται τα ποτάμια μετά από αρκετά χρόνια» υπογράμμισε ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης και προσέθεσε: «Γίνεται ένα σοβαρό αντιπλημμυρικό έργο στην Τεγέα για να αποτρέψουμε φαινόμενα πλημμυρικά, σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή δυστυχώς προκαλεί τέτοιες καταστάσεις. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τον Δήμο Τρίπολης για να καθαριστούν τα ποτάμια, με στόχο να αποφύγουμε προβλήματα πλημμυρών.»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αλέξανδρος Κανελλόπουλος σημείωσε πως «μέλημα μας είναι να καταλήξει ο καθαρισμός στις καταβόθρες, για να απορρέουν τα νερά και να μην υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γαρέας Ανδρέας Βελίσσαρης μίλησε για μία σοβαρή παρέμβαση από την πλευρά του Δήμου Τρίπολης και ευχαρίστησε ειδικά τον Δήμαρχο Τρίπολης για το ενδιαφέρον του.

Τέλος, ο κ. Τζιούμης διευκρίνισε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η παρέμβαση με τα απαραίτητα τεχνικά έργα.