Καλύτερη επίδοση στον κόσμο ο Μπρόμελ με 9,76» στα 100μ.

Ο Αμερικανός σπρίντερ πέτυχε προσωπικό ρεκόρ στο Ναϊρόμπι

Ο Tρέιβον Μπρόμελ  έδιωξε την απογοήτευσή του από τους Ολυμπιακούς αγώνες, κερδίζοντας το Kip Keino Classic στο Ναϊρόμπι, με χρόνο 9.76 δευτερόλεπτα, βελτιώνοντας επίσης την δική του καλύτερη επίδοση στον κόσμο για το 2021.

Ο Αμερικανός που ήταν ένα από τα φαβορί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό, ξεπέρασε χθες την προηγούμενη κορυφαία επίδοση των 9,77 δευτερολέπτων στον κόσμο, που πέτυχε τον Ιούνιο.

Ο 26χρονος Μπρόμελ επέστρεψε σε κορυφαία φόρμα για τη διοργάνωση της σειράς World Athletics Continental Tour Gold, αφήνοντας πίσω του τον Κενυάτη Φέρντιναντ Ομαγιάλα, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος σε ένα αφρικανικό ρεκόρ 9,77, και στην τρίτη θέση τον Τζάστιν Γκάτλιν (10.03)

Ο Μπρόμελ  ισοφάρισε το καλύτερο χρόνο στην έκτη θέση στη κατάταξη όλων των εποχών στα 100μ., φτάνοντας τον συμπατριώτη του Κρίσταιν Κόλμαν, ενώ στις ΗΠΑ βρίσκεται πίσω μόνο από τον Τάισον Γκρέι (9.69) και  Τζάστιν Γκάτλιν (9,74).

«Μπορεί να μην πήρα το χρυσό στο Τόκιο, αλλά εκεί από όπου κατάγομαι, έχω ήδη κερδίσει», ανέφερε ο Μπρόμελ σε ανάρτησή του στο Instagram.
«Προσεύχομαι να συνεχίσω να σας δείχνω όλα όσα μπορώ, κανείς στη γη δεν μπορεί να ελέγξει τη μοίρα σας».

in.gr