Κύπρος – Μεγάλη φωτιά στην Πάφο

Από μία ακόμα μεγάλη πυρκαγιά δοκιμάζεται η Κύπρος. Ανεξέλεγκτο παραμένει το μέτωπο της πυρκαγιάς στην ορεινή Πάφο

Ανεξέλεγκτο παραμένει το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στην ορεινή Πάφο, που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι. Η πυροσβεστική έχει εκκενώσει κατοικίες στις περιοχές Γιόλου και Δρυνιά που απειλούνται από τη φωτιά.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Δημοκρατίας (8 πτητικά μέσα). Επίσης ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα με ακόμα δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων. Έχει κληθεί προσωπικό εκτός υπηρεσίας, ενώ ζητήθηκε επιπρόσθετη βοήθεια με πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Ε.Μ.Α.Κ.

Άμεσο κίνδυνο διατρέχει και το καταφύγιο ζώων που λειτουργεί στην κοινότητα Γιόλου.

Σύμφωνα με το philenews.com, εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Σίμου, όπου έχει ήδη ενεργοποιηθεί το Σχέδιο Ίκαρος ΙΙ. Στην περίπτωση της Σίμου η πυρκαγιά κατακαίει δέντρα, καλλιέργειες, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, χωρίς επί του παρόντος να απειλεί τον οικισμό.

Το έργο της κατάσβεσης έχει καταστεί αρκετά δύσκολο λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή αλλά και του δύσβατου της περιοχής ενώ η φωτιά κατακαίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. 

Πυροσβεστική: Οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστατεύουν τις μεμονωμένες κατοικίες

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστατεύουν τις μεμονωμένες κατοικίες.

Συνολικά στο μέρος της πυρκαγιάς επιχειρούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία 9 πυροσβεστικά οχήματα από τους σταθμούς Επαρχίας Πάφου, από το Τμήμα Δασών, 4 πυροσβεστικά οχήματα και 1 προωθητής γαιών, από το Ταμείο Θήρας 1 Φ.Μ.Π. και από την Επαρχιακή Διοίκηση 2 προωθητές γαιών. Επιπρόσθετα επιχειρούν 8 συνολικά εναέρια μέσα (7 για κατάσβεση και 1 της Ε.Φ για τον εναέριο συντονισμό). Έχει κληθεί προσωπικό εκτός υπηρεσίας.

Ενισχύονται τα εναέρια μέσα με ακόμα δύο ελικόπτερα των Βρετανικών βάσεων. 

Επιπρόσθετη βοήθεια από άλλες επαρχίες

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, ζητήθηκε επιπρόσθετη βοήθεια με πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Ε.Μ.Α.Κ.

in.gr