Thessaloniki Photobiennale 2021 – Το διεθνές φωτογραφικό φεστιβάλ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Η 24η διοργάνωση του φωτογραφικού φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης ανοίγει αυλαία στις 1 Οκτωβρίου 2021 και θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022, με ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες.

Η διεθνής πρωτότυπη παραγωγή «The Real and the Record», που θα φιλοξενηθεί στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, από τις 9 Οκτωβρίου 2021 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022, είναι η κεντρική έκθεση της φετινής Thessaloniki PhotoBienalle.

Η 24η διοργάνωση του φωτογραφικού φεστιβάλ ανοίγει αυλαία στις 1 Οκτωβρίου 2021 και θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022, με ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες.

Η έκθεση «The Real and the Record» σε επιμέλεια της Κατερίνας Σταθοπούλου και του Γιώργου Πρίνου ξεναγεί το κοινό σε θεματικές που μελετούν τις πολλαπλές επιστρώσεις του πραγματικού, έννοιας διαφιλονικούμενης σ’ ένα σύγχρονο περιβάλλον, στο οποίο κυριαρχεί ο πληροφοριακός παροξυσμός και πληθαίνουν τα ερωτηματικά για επιδραστικά fake news.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ συμπληρώνουν εκθέσεις ιστορικές και σύγχρονες, ομαδικές και ατομικές, πρωτοεμφανιζόμενων όσο και καταξιωμένων φωτογράφων.

Παρουσιάζεται ακόμη η σημαντική εξέλιξη του σύγχρονου εγχώριου photobook, η ελληνική περιφέρεια μέσα από τα μάτια του φακού, ενώ οργανώνονται αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις, εργαστήρια και διαλέξεις, δράσεις και συνέργειες με άλλα φεστιβάλ και πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς της πόλης και της χώρας.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα υλοποιηθεί τηρώντας τα πιο επικαιροποιημένα πρωτόκολλα κατά της πανδημίας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

in.gr