Δημοσκόπηση – Σταθερά μπροστά η ΝΔ με 11,5 μονάδες διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση καταγράφει και την αξιολόγηση των πολιτών για την παρουσία Μητσοτάκη – Τσίπρα στη ΔΕΘ, αλλά και τον δείκτη αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία

Προβάδισμα 11,5 μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων), η ΝΔ συγκεντρώνει 36,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25%.

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να συγκεντρώνει την προτίμηση των ερωτηθέντων, ως προς την καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού, καταγράφοντας ποσοστό 40%, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 26%. Σταθερά στη δεύτερη θέση, πάντως, με 30%, έρχεται ο… «κανένας». 

Οι πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να αξιολογήσουν τους δύο βασικούς πολιτικούς αντιπάλους και ως προς την παρουσία τους στη ΔΕΘ.

Το 40% αξιολογεί θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 48% απαντά αρνητικά. 

Το 30% αξιολογεί θετικά τον Αλέξη Τσίπρα, ως προς την παρουσία του στη ΔΕΘ, ενώ το 50% αρνητικά. 

Τον ευρύτερο Κεντρώο χώρο, πάντως (Κεντροαριστεροί, Κεντρώοι, Κεντροδεξιοί), τον κερδίζει ο πρωθυπουργός, καθώς το 51% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Αλέξη Τσίπρα κινείται στο 31%. 

Τέλος, ως προς την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες, το 50% των ερωτηθέντων την αντιμετωπίζει απαισιόδοξα, ενώ το 42% αισιόδοξα. 

in.gr